BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Çavuşoğlu Muhtarlar Zirvesi’nde konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 4’üncü Muhtarlar İstişare Toplantısı’nda muhtarlarla biraraya geldi.

Abone ol

Çavuşoğlu, Antalya için eğitim şehri, sağlık şehri, teknoloji şehri, kongre şehri hedeflerini koyduklarını belirterek, “Antalya sadece bir turizm ya da tarıma bağlı kalmamalı. Antalya’nın marka değerini hep beraber yükselteceğiz” dedi.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda Antalyalı muhtarlara seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Menderes Türel’e çok teşekkür ediyorum. Her sene geleneksel olarak bizleri bir araya getiriyor. Sizlerle buluşuyoruz, sohbet ediyoruz, sizlerin derdini dinliyoruz.  Antalyamızın ihtiyaçlarını, sorunlarını dinliyoruz. Çözüm önerilerini beraber tartışıyoruz ve Antalyamıza beraber hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu sene turizm sektörü geçen yıla göre iyi geçti. Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 500 artış var” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNDEN 50 MİLYAR LİRA

Antalya’yı sağlık turizminin de başkenti yapacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Bunun için altyapılarını hazırlamamız gerekiyor. Bir taraftan özel, bir taraftan devlet hastaneleri ilçelerimizdeki hastaneleri bitiriyoruz. Ve eksik olan cihazları gönderiyoruz. Doktor ihtiyaçlarını sizlerin talepleri üzerine gidermeye çalışıyoruz. Antalya’ya 1500 yataklı şehir hastanesini kazandıracağız. Araştırma hastanemiz, tıp fakültemiz, diğer hastanelerimizle ağız ve diş sağlığı merkezlerimizle, tüm hastanelerimizle Antalya, yavaş yavaş sağlık turizminin de başkenti olmaya başladı. Bundan sonra sağlıktan inşallah çok gelir elde edeceğiz. Deniz kum turizminden inşallah çok daha fazla gelir elde edeceğiz. Bunun için de geçen sene önemli bir fuar gerçekleştirdik. 4 günde 10 milyar TL’lik yabancı firmalarla sözleşmeler imzalandı. Her sene Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapacağız ki biz şu anda 30-40 milyar dolar turizmden elde ediyoruz. İnşallah sadece sağlık turizminde 50 milyar dolara ulaşacağız” dedi.

ANTALYA HİZMETİN EN İYİSİNİ ALIYOR

Muhtarların en yakın çalışma arkadaşları olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bunu gönülden söylüyoruz. Çünkü Antalya’nın kılcal damarlarına sizlerin sayesinde giriyoruz. Sizlerin sayesinde yaylalara bile elektrik, yol su götürebiliyoruz. Artık Büyükşehir Belediyemizin sistemini kurduk. Ondan önceki sene biraz sabır diyorduk. Çünkü yeni bir kanun, yeni bir yapılanma, dolayısıyla tesisat, makina eksiklikleri olabilir. Ama bu eksiklikler giderildi. Sizlerin sorunlarını çözmek, hak ettiğiniz hizmetleri sizlerin de avukatlığını yaptığınız vatandaşa yönelik hizmetleri de aksatmadan yapmak görevimiz. Antalyamız hizmetin en iyisini hak ediyor. En iyisini de alıyor. Seçim zamanlarında vadettiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmek için gece gündüz arkadaşlarımızla çalışıyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE SAYISI 7’YE ÇIKACAK

“Antalya için ortaya koyduğumuz hedefler var” diyen Bakan Çavuşoğlu, şunları dile getirdi: “Eğitim şehri Antalya dedik. Bugün Antalya’ya hiçbir ilde, ilçede olmayan okulları, sosyal bilimler lisesini, yine aynı şekilde fen liselerini, sağlık bilimleri liselerini, spor bilimleri liselerini açıyoruz. Keza imam hatip orta okullarını, liselerini de ihtiyaca göre açıyoruz. Çocuklarımız hangi okula gitmek isterse ya da aileleri hangi okula göndermek isterse seçeneği bulmamız lazım. Antalyamızı üniversiteler şehir yapacağız dedik. Dün ve ondan önceki gün rektör arkadaşlarımızla biraraya geldik. 5 tane üniversitemiz var. İnşallah Manavgat’ta bir üniversite, batı Antalya’da bir üniversite daha yapılacak ve bu sayı 7’e çıkacak. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 10 üniversite. Gündoğmuş’a da yüksekokulu kazandıracağız. Ve fakültelerimizin sayısını arttırıyoruz. Kumluca’daki sağlık bilimleri fakültemizin açılışına gidemedim. Demre’deki yüksekokul bitmek üzere. Diğer ilçelerimizdeki üniversitelerimizin, fakültelerimizin sayısını arttırıyoruz. Gaizpaşamıza da Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesi’ni inşallah açacağız.”

YENİ YOLLAR VE HAVAALANI

Antalya’nın kongre şehri olması için de çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Antalyamızın ulaşımı için yollarımızı, otobanlarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda hızlı tren çalışmalarını Eskişehir’den, Burdur ve Isparta’dan aşağıya Aksu bölgesine. Aynı şekilde Konya üzerinden aşağıdan Serik tarafında inip yine Aksu’da buluşturacak 2 kulvardan hızlı trenimizi Antalya’ya getiriyoruz. Demre’den Finike’ye, Kaş’a giden yolu viyadüklerle, tünellerle beraber projesi tamamlandı, ihaleye hazır durumda. Yine Korkuteli, Elmalı yolu başladı. Ama Elmalı’dan Kalkan’a giden bir yol var. Gömbe tarafında o yolun da projesi bitmek üzere. Merkezde bir tane, doğuda bir tane havaalanımız var. İnşallah Batı Antalya havaalanını da kazandıracağız. Antalyamızın kalkınması için, gelişmesi için her türlü detayı düşünerek çalışıyoruz.”

TEKNOLOJİ ŞEHRİ ANTALYA

“Antalya’ya İstanbul’un alternatifi, ağır sanayinin olmadığı güzel bir şehir kuruyoruz” diyen Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalyamıza büyük bir teknoloji şehri kuracağız dedik. Araştırma ve geliştirmenin olduğu büyük bir teknoloji şehrini Antalya’mıza kazandırıyoruz. Bir ekip kurduk. Çin’den teknoloji şehrini kuran bilim adamlarını getirdik, Ankara’da bilim ve teknoloji bakanlığımızla beraber oluşturacağımız bir ekiple Amerika’ya gideceğiz. Antalyamıza bilim ve teknoloji şehrini kazandıracağız. Antalya sadece bir turizme ya da tarıma bağlı kalmamalı. Antalya’nın marka değerinin hep beraber yükselteceğiz. Dünyanın neresinde olursak olalım Antalyamızı unutmuyoruz, muhtarlarımızla konuşuyoruz. Antalyalı milletvekillerimiz Antalya’nın her projesini takip ediyoruz. Diğer partili milletvekili arkadaşlarımızla da hiçbir sorunumuz olmadığı gibi yeri geldiği zaman Antalya için birleşiyoruz beraber çalışıyoruz. Türkiye için bir örnek olduğumuzu söyleyebilirim.”

SURİYE’DE SİYASİ ÇÖZÜMÜ GETİRECEĞİZ

Dış politikayla ve terörle mücadeleye de değinen Çavuşoğlu, Suriye’de geçen yıla göre çatışmaların durduğunu belirterek, “Yaptığımız girişimlerle, attığımız adımlarla bir sene içinde ihlaller hariç çatışmaları bitirdik. Artık savaş yok. Ortak adımlarımızla Rusya ile İran’la, inşallah Suriye’ye siyasi çözümü getireceğiz. Suriye yeniden daha demokratik ve insanların huzur ve birlik beraberlik içinde yaşayabileceği bir Suriye haline getireceğiz. Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan sonra bir kısım Suriyeli ülkesine döndü. Biraz daha huzur geldi mi o insanlar ülkelerine dönebilecek. Irak’ı böldürmedik, böldürmeyeceğiz. Şimdi sıra geldi Türkiye’nin dağlarında, inlerde PKK’lı hainleri nasıl temizlediysek, Irak’ta o PKK’lı hainleri temizlemeye geldi sıra. Onları da dağlarındaki inlerinde, mağaralarında yok edeceğiz. Dağdakilerden de hesap soruyoruz. PKK’ya silah verenden de hesap soruyoruz. Milletin parasıyla devletten aldığı paraları yol yapmak, su getirmek yerine PKK’ya veren belediye başkanlarından da hesap soruluyor. Şimdi oralara atanan belediye başkanların yaptığı hizmeti görün şimdi paralar yola, suya, hizmete, imara gidiyor. Türkiye’nin ayağa kaldırırken karşı karşıya kaldığımız sorunları aşa aşa direne direne güçlü bir şekilde inandığımız yolda yürüyerek yapıyoruz” diye konuştu.  

BİRLİK OLMAMIZ LAZIM

Antalya’ya hizmet anlamında muhalefet milletvekilleriyle dayanışma halinde olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Bu dayanışmayı içinden geçtiğimiz bu zor günlerde başta CHP’nin genel başkanı olmak üzere CHP’den görmüyoruz. Tam tersine bu zor günlerde ülkeyi daha da zor duruma düşürmek için iktidarı köşeye sıkıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bakın Kudüs için birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Mecliste ortak bir deklarasyon çıktı ama Kudüs konusunda bile iktidara nasıl bir gol atabilirizin derdindeler. Nerede senin milli duruşun?” dedi.

FETÖ ABD YARGISINA SIZMIŞ

FETÖ operasyonlarının ABD’de devam ettiğini belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “FETÖ’nün 17-25 Aralık’ta hazırladığı iddianame üzerinden yine FETÖ’nün oradaki kurumlara sızması sebebiyle FETÖ’nün davaları Amerika’da devam ediyor. FETÖ nasıl bizim kurumlarımıza sızdıysa, bugün Amerikan yargısının içinde de var. Kongresini kontrol altına almış durumda. Vatandaşlarımızın dini duygularını kullanarak aldığı ve çaldığı paraları şimdi, oradaki çeşitli lobilere dağıtıyorlar. Ama görüyoruz ki muhalefet oradan da iktidarı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Mücadele ettiğimiz sorunlar öyle basit sorunlar değil. Herkesin altından kalkabileceği sorunlar değil. Bu sorunların altından ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider kalkabilir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bir durumda bile milli duruş göstermeyen CHP’ye neyi teslim edeceksin? İşte belediyeler teslim edildi de ne oldu? Nasıl yolsuzluklar yapıyorlar görüyorsunuz. Ondan sonra mağdur edebiyatı yapıyorlar. Bunlara Milli Eğitimi versen ne olur? Bunlara dış politikayı teslim etsen ne olur? Ülkenin ekonomisini bunlara versen ekonominin durumu ne olur?” diye konuştu. 

TÜRKİYE YÜZDE 11 BÜYÜDÜ

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin yüzde 11 büyüdüğünü hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Bugün dünyada bir hayaldir bu. İnşallah bu sene yüzde 7.5 büyüyeceğiz. Bizim çektiğimiz sıkıntıları çeken dünyada başka bir ülke yok. Bunlara rağmen ekonomimiz büyüyor. Çünkü biz mazlumun duasını alıyoruz, yetimin hakkını yedirmiyoruz. Yolsuzluk hortumlarını kestik. Mazlumların duasını alırsanız ekonominiz de büyük zorlukları da aşarsınız” dedi.

15 SENEDE ANTALYA ÇOK GELİŞTİ

Antalya’nın 15 sene öncesine göre çok değiştiğinin ve geliştiğinin altını çizen Çavuşoğlu, muhtarlara şöyle seslendi: “15 sene Antalya’mızı beraber büyüttük. Antalya’mız için sorumluluğumuz olduğunu unutmayın. Kepez bölgesinde vakıf sorunlarını çözdük. Muratpaşa’da aynı sorunları çözüyoruz. İlçelerimizde sorunları çözüyoruz. 6 ilçemize daha doğalgaz getireceğiz. Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Korkuteli, Kumluca, Kemer. Artık imkanlarımız, paramız var, teknoloji var, bize düşen çalışmak. Sizin Antalya için, mahallelileriniz için, insanlarımız için getirdiğiniz her projeyi biz destekleyeceğiz. Getirdiğiniz her sorunu çözmek için beraber çalışacağız.”

Konuşmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na çiçek takdim etti.