BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Aytun Çıray kimdir nereli CHP'li vekil Meral Akşener'in partisinde mi?

Meral Akşener'in yeni partisi 25 Ekim çarşamba günü resmen kurulacak. Partide yer alacak isimlerle ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Meral Akşener'in partisine mi katılıyor? Peki Aytun Çıray kimdir eşi asıl mesleği ne?

Abone ol

Meral Akşener'in partisine katılacağı iddia edilmesi üzerine herkes Aytun Çıray'ın kim olduğunu merak etti. CHP'nin İzmir milletvekili olan Aytun Çıray kimdir aslen nereli kaç yaşında? Aytun Çıray özel hayatı ve biyografisi haberimizde.

Aytun Çıray bugünün siyaset gündemine damgasını vurdu. Çünkü adı Meral Akşener’in kuracağı parti ile anılıyor. Üstelik CHP İzmir Milletvekili olan Çıray’ın parti kurucularından olacağı söyleniyor. Peki kimdir Aytun Çıray nerelidir? İşte hakkında merak edilenler…

AYTUN ÇIRAY KİMDİR?

1957 yılında İzmir, Bayındır'da doğmuştur. Babasının adı Muharrem Remzi, annesinin adı Kıymet'tir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. 1988 yılında İç hastalıkları dalında uzmanlık öğrenimini tamamladı. 1989 yılında 32 yaşında Başhekim oldu.

Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı Müsteşayunca yedi Sağlık Bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı.

Yönetici sıfatı ile PETKİM, ERDEMİR ve İSDEMİR gibi dev şirketlerin yönetiminde bulundu. ERENCO şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Dünya Bankası 2. Sağlık Projesi İkraz Anlaşması Müzakerelerinde Türkiye adına başkanlık yaptı. Sağlık Sektörünün Yeniden Yapılandırılması (Sağlık Reformları) Programı Yönetimi, Sosyal Sektörlerde Ulusal ve Uluslararası (Dünya Bankası / UNDP) Proje, Finansman, Yatırım, Kalkınma ve Gelişme Programları Yönetimi görevlerinde bulundu.

Fransızca bilen Aytun Çıray'ın 2 çocuğu var. Selmin Çıray ile evli olan Aytun Çıray'ın Meral Akşener'in yeni partisine katılacağı konuşuluyor.

Dört yıl İzmir Yeni Asır, Gazete Ege, Egeli Sabah, Haber ekspres, Yenigün, Medimagazin ve Sözcü gazetelerinde ve yedi yıl İnternet haber'de köşe yazarı olarak makale yazdı. Turktime adlı haber sitelerinde de köşe yazarlığı yaptı.

2011'DE CHP MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

TBMM 24. döneminde 2011 yılında CHP İzmir milletvekili seçildi. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçildi. Aytun Çıray bugün son dakika CHP milletvekililiğinden istifa etti. 

Meral Akşener'den iki bomba birden! İşte o isimler...

CHP Milletvekili Çıray istifa etti! Akşener'e katılıyor...