BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  GÜNCEL

Arkasında El Kaide anlayışı var

Esenyurt'ta Caferilerin gittiği camideki yangınla ilgili Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Yangının arkasında El Kaide anlayışı vardır" dedi.

Abone ol

Esenyurt'ta Caferilerin gittiği camide dün gece çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Bu olay İslam düşmanlarının planıdır. "Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında Selefi, El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır." dedi.

İMAM DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞ!

Yenikent Mahallesi, Aşık Şenlik Caddesi üzerinde bulunan Muhammediye Camii'nde, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Caminin imamı ise daha önceden tehdit edildiğini savunmuştu. Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, yanan camiyle ilgili bugün Halkalı'daki Caferilerin gittiği Zeynebiye Camii'ne ait çay bahçesinde açıklama yaptı.

EN SON AKLA CAMİ YAKMA GELİR

Caminin kasıtlı olarak başkaları tarafından yakıldığını iddia eden Hasan Karabulut, 10 gün önce caminin imamının tehdit edildiğini belirterek, "Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında Selefi, El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır. Türkiye'de belki akla en son gelecek olan camilerin kundaklanması ve yakılması olayıdır. Ancak ne yazık ki Ramazan ayında camiler kundaklanıyor, ateşe veriliyor ve camideki Kuranı Kerim'ler yakılıyor. Bu kısa bir sürenin hadisesi değildir" dedi.

ALLAH BİRLİK VE DİRLİĞİMİZİ DAİM KILSIN

Muhammediye Camisi imamının da 10 gün önce tehdit edildiğini öne süren Karabulut, "Sahabe'ye küfreden değil, saygı duyan bir millet" olduklarını hatırlatarak, olayla ilgili emniyet tarafından da önlem alınmadığını savundu. Karabulut, "Camileri kundaklayanların ortaya çıkarılması gerekiyor. Yapılan saldırıyı İslam dışı bir hareket olarak değerlendiriyoruz" dedi.

SELEFİYİZ DİYE TEHDİT ETTİLER

Bir gazetecinin, "Saldırıyı yapanlar IŞİD üyesi mi?" sorusu üzerine, şunları kaydetti: "10 gün önce selefi olduklarını açıkça ilan eden 3 genç, caminin imamına gelmişler ve imamı tehdit etmişler. Bundan yola çıkarak da Ortadoğu'daki bütün eylemlerin tamamının arkasında Selefi ve Vahhabi anlayışı vardır. El- Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve Nusra da onların kollarıdır."