BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan BDP ve HDP'yi kızdıracak sözler!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bitlis'te BDP'ye sert sözlerlerle yüklendi, 'Biz adam siyaset yapıyoruz' dedi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bitlis'in Güroymak ilçesine gitti. Arınç, seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmasında, Pazar günü müjdeyi alacaklarını söyledi. BDP'nin tabela partisi haline geldiğini söyleyen Arınç, "Biz terörden, silahtan, tehditten yana değiliz. Adam gibi siyaset yapıyoruz" dedi. 

'ŞEHYLERİN DUASI OLMASA BİZİ DARBEYLE YOK EDERLERDİ'
 
Arınç, dualarla ayakta durduklarını belirterek, "Biz inançlıyız. Beli bükülmüş dedelerin duası, şeyhlerin duası, anaların duaları var. Bizi ayakta tutan dualardır. Yoksa bizi de darbe ile kapatır, yok ederlerdi. Binlerce faili meçhul cinayetlerin işlendiği bu ülkeyi, toplara tüfeklere karşı 12 sene bükülmeden, eğilmeden yönetiyoruz" dedi.

SEÇİM NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?

Güroymak'ta 30 Mart'ta BDP'li Mehmet Emin Özkan 44 sandıkta 4 bin 522 oy alarak, AK Parti adayı Hüseyin Mutlu'yu 32 oy farkla geçip seçimi kazandı. Ancak AK Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmedi. İl Seçim Kurulu AK Parti'nin bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı yönündeki itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti ve 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasını karlaştırdı.

'OYLARINIZI AK PARTİ'YE VERİN DİYE GELMEDİM'

Arınç, Güroymak'ın eski adı olan 'Norşin'i kullanak şöyle konuştu:

"7 düvele karşı tek başımıza bütün belediyelerin yüzde 60'ını aldık. Bitlis'te de başarılıyız. Muş'ta da başarılıyız. Türkiye'ye baktığımızda başarıların sahibi biziz. Milletimize teşekkür ediyoruz. Bizlere destek oldu. Bütün belediyelerin sahibi yaptı. BDP ile baş başa kaldık. Sonra seçimler iptal oldu. Sevinçliyiz. Tekrar sandığa gidiyoruz. Her gün bir seçim heyecanı yaşıyorsunuz. Bakanlar, milletvekilleri burada. Sizi üzdüklerinin farkındayız. 'Yeter artık seçim olsun da bitsin' diyorsunuz. Haklısınız. Son günde de ben geldim. Bu seçimde oylarınızı AK Parti'ye verin diye gelmedim. İnançlarının ahlakınızın temellerinin bulunduğu Norşin'e geldim. Dualarınızı almaya geldim. Bu insanlarla bir araya gelmek için burayı tercih ettim. Buradaki kardeşlerimizle her zaman bir arada oldum. Bana kucak açığınız için hepinize teşekkür ediyorum."

'HER 2 SEÇMENDEN BİRİ BİZE OY VERDİ'

Arınç, hükümet olarak vatandaşın istediklerini tek tek yerine getirdiklerine belirterek, şöyle devam etti: "Vatandaş bizden hastane istiyor, çevre yolu, havaalanı, baraj, gölet, çiftçiye destek, sanayi, enerji tesisleri istiyor. Bizlerde bunların isteklerini yerine getiriyoruz. Yeter ki, milletimiz huzurlu yaşasın. Analarımız evlatlarımız rahat yaşasın diye. Çocuklarımız iyi okusun diye eğitim yatırımları yapıyoruz. Millete hizmet yapıyoruz ki, bize oy veriyorlar. Biz sizlerin hizmetkarıyız. Türkiye'de son seçimde yüzde 45 oranında oy aldık. Yani Türkiye'de her 2 seçmenden birisi bize oy verdi. Allah'a hamd edip, secde etmekten başka ne yapalım? Bugün genel bir seçim yapılsa yüzde 60'lar oranında oy alırız. 

'BİZ ADAM GİBİ SİYASET YAPIYORUZ'

Başbakan Yardımcısı Arınç, BDP'ye çok sert yüklendi, "Dün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş buradaydı. Onun söylediklerine cevap vermek istemiyorum. Biz terörden, silahtan, tehditten yana değiliz. Adam gibi siyaset yapıyoruz. Biz kardeş kavgası değil, huzur, barış, çözüm istiyoruz. 16 aydan beri şehit cenazesi gelmiyor diye biz seviniyoruz. Mayın patlamadı diye seviniyoruz. Bizi bir yapan Müslümanlığımızla iftihar ediyoruz.

'HDP 30 MART'TA SIFIR ÇEKTİ'

Konuşmasının hiçbir içeriğine girmeyeceğim. Demirtaş, hangi parti adına konuşuyor. BDP adında böyle bir parti var mı Türkiye'de. Sırrı Sakık ve Demirtaş'ın dışında kalan herkes HDP'ye geçti. Kim bu parti? Söylemeye utanıyorum. Sosyalistleri bir araya getireceklermiş. Peki ama HDP seçimlere girdi 30 Mart'ta. Sıfır çekti. Birisi gelse de HDP adına konuşsa anlayacağım. Tabela partisi haline gelen bir genel başkan konuşuyor. Bu tabelası kalan partinin belediye başkanı burada seçilirse, tabelaya muhafızlık mı yapacak? Yoksa Norşin'e hizmet mi yapacak? BDP'nin adayı bir dönem başkanlık da yapmış. Ona söyleyeceğim yok. Hüseyin bey onun yaptığının 4 katını burada yaptı. Görevi başında kaza geçirmesine rağmen yine çıkıp Norşin'e hizmet etti.


'BANA KÜRTÇÜ GÖZÜYLE BAKIYORLAR'

Çözüm sürecinin önde gelen isimlerinden olduğunu ve Kürtleri çok sevdiğini anlatan Arınç, "Batı bölgesinde bana Kürtçü gözüyle bakıyorlar. Biz bu topraklarda bin senelik şuurla birbirinizin kucağında şehit olanlarla birlikte yaşadık. Ama bugün hükümetimiz 100 yıllık bir meseleyi çözmeye çalışıyor. CHP ve MHP karşı çıkıyor. Hele MHP kanımıza ekmek doğrayacak şekilde karşı çıkıyor. Bu süreçte karşımızda olanlar pamuk ipliği ile çözüm sürecine tutunanlardır. Dağa çıkmayı ve silahlanmayı bitireceğiz. Artık Türkiye'de siyaset olacak. Bir birimiz anlamaya çalışacağız. Taşın altına kendimiz koyacağız. Taş üstümüze çökse de biz sonuna kadar direneceğiz. 

Arınç, konuşmasının ardından Güroymak Merkez camisinde Cuma namazı kıldı. Arınç ve beraberindekiler ilçenin kanaat önderi ve Nakşibendi Tarikatı mensubu Nurettin Mutlu'yu da ziyaret etti.