BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Yarın İstanbul'da neler olacak? Oyuna dikkat!

İstanbul'da yarın 3 ayrı eylem yapılacak! Peki bu eylemlerin aynı güne denk gelmesi bir tesadüf mü yoksa planlı bir çalışma mı? İşte yorumlar...

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

Yarın 31 Mayıs 2014...

İstanbul üç farklı grubun eylemine tanıklık edecek. Taksim ve çevresinde Gezi Parkı olaylarının yıldönümü için yapılan çağrılar, Ayasofya'da İstanbul'un Fethi etkinlikleri, Sultanahmet'te ise Mavi Marmara'nın yıldönümü yürüyüşü.

Bir taraf Gezi parkı olayları sırasında ölenleri anmak ve hükümeti uyarmak için meydanlara çıkarken, diğer taraf Fatih Sultan Mehmet'i yağdetmek için Ayasofya'da sabah namazı. Mavi Marmara şehitlerini anmak isteyen ise yarın Sultanahmet'ten Sarayburnu'na yürüyüş düzenleyecek.

ÜÇ ETKİNLİĞİN AYNI GÜNE GELMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Birbirine taban tabana grupların eylemlerinin aynı güne denk gelmesi ne anlama geliyor. Bu sorunun yanıtını gruplara yakınlıklarıyla bilinen yazarlar kendi cephelerinden verdiler.

Cumhuriyet si yazarı 'a göre, Anadolu Gençlik Derneği'nin çağrısı İktidarın Gezi Parkı eylemlerine karşı bir hamlesi. 

İşte Can Dündar'ın bugünkü yazısından yaptığı yorum:

"Tabii iktidar da gördü.
Korktu.
Yarın Ayasofya’yı ibadete açtırma bahanesiyle karşı gösteriler icat etmeleri, mahkemelere yakalatma emri verdirmeleri, ülkenin tarihinde görülmedik bir polis ordusunu seferber etmeleri, parkları kapatıp meydanları çevirmeleri, valinin dilinden sopa göstermeleri ondan…
31 Mayıs’ın “Yarın” olduğunu fark ettiler.
O yarında kendilerine yer olmayacağını, hesap sorulacağını da…
Yarından korktular."

PROVOKASYONA DİKKAT!

Milli Gazete yazarı ise Ayasofya'daki namaza katılım çağrısı yaptığı bugünkü yazısında "Provokasyona dikkat" uyarısında bulundu.

İşte Eygi'nin yazısından bir bölüm:

"Yarın 31 Mayıs 2014 seher vaktinde Müslümanların Ayasofya Camii önündeki meydanda toplanacaklarını, Kur’an okunacağını, namaz kılınacağını, dua edileceğini memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayım. İmamlığı, Kâbe-i Muazzama imamlarından Abdullah Basfar efendi yapacakmış. Seccadelerinizi yanınıza alarak o mübarek vakitte orada bulunmanızı tavsiye ederim. Provokasyonlara karşı tedbirli olunmalıdır. Cenab-ı Hak’tan hayırlı başarılar diliyorum. Kur’an-ı Kerim'de “Allahtan sabırla ve namazla yardım isteyiniz” buyuruluyor. Müteşebbis Anadolu Gençlik Derneğini tebrik ediyorum..."

PARALEL GÜNDEM ÇOK FARKLI...

Yeni Akit gazetesi yazarı ise Mavi Marmara yürüyüşünü kaleme aldığı yazısında, yarın için ciddi oyunların oynandığını ileri sürdü.

İşte o satırlar...

"Cumartesi günü, Mavi Marmara’nın yıldönümü. Cumartesi Sultanahmet’ten Sarayburnu’na yürüyüş var. Gece zaten Mavi Marmara’dayız.

Bizim cephede bunlar olurken, paralel gündem oldukça farklı. Gezi’nin yıldönümünde derin devlet, paralel devlet, malum media, malum sermaye, Yahudi lobisi, Esed lobisi, terör örgütleri boş durmuyor. Kürt ve Alevi kesime yönelik ciddi oyunlar söz konusu. Aslında bu süreçte kullanılabilecek ne varsa kullanacaklar. Çevre, ideoloji, Soma fark etmez."