BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  MEDYA

Akdoğan'dan cemaate zombi benzetmesi

AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan, cemaatin zamanla zombileştiğini ve hükümete kumpas kurmaya çalıştığını söyledi.

Abone ol

Başbakanın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'dan cemaate olay benzetme! 17 Aralık sürecini değerlendirirken bazı cemaat mensuplarının zombilere dönüştüğühü iddia eden Akdoğan, bu sürecin hem ahlaki hem de İslami olarak irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın Akdoğan, uzun süren sessizliğini 24 TV'ye bozdu. 17 Aralık sürecini Elif Çakır'a değerlendiren Akdoğan, cemaatin güç zehirlenmesi yaşadığını söyledi. AK Parti iktidarında dini cemaatlerin büyük kazanımlar elde ettiğini anlatan Akdoğan, AK Parti'ye oy versin ya da vermesin tüm dini grupların demokratikleşme ikliminden istifa ettiğini ifade etti.

ZOMBİLEŞTİLER İDDİASI

Programda isim vermeden, 17 Aralık sürecinde yaşananlardan dolayı cemaati eleştiren Akdoğan, son dönemdeki olaylarda, dış mihraklarında yardımıyla ülkede yeni bir vesayet kurulmaya çalışıldığını iddia etti. Cemaatteki bazı yapıların zamanla zombileştiğini söyleyen Akdoğan, bunun incelenmesi ve irdelenmesi gerektiğini ifade etti. İşte Akdoğan'ın o ilginç sözleri;

"Normal görünen insanlar nasıl zombileşiyorlar? Yani biz birbirimizi tanıyoruz, oturuyoruz, kalkıyoruz, çayımızı içiyoruz ve ailecek birbirimizi tanıyoruz. Sen ise aramız çok iyi olduğu bir zamanda, beni fişliyorsun, dosyalıyorsun, beni suç örgütü olmak gibi bir kumpas kuruyorsun. Bu hem ahlaki olarak hem İslami olarak irdelenmesi gereken bir konu konudur hem de psikiyatrik olarak incelenmesi gereken bir konudur. Yani bu normal gibi gördüğünüz insanlar, nasıl böyle kirli yöntemlere başvurabilir. Nasıl böyle adaletten ve hakkaniyetten sapabilir. Nasıl böyle bir zombiye dönüşebilir? Aslında bunun sorgulanması lazım."