BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.409,45
HABER /  GÜNCEL

Tahliyeye karşı çıkan hakim bakın kim çıktı?

Eski MGK Sekreteri Tuncer Kılınç'ın Ergenekon davasından tahliye edilmesine karşı çıkan hakim tanıdık çıktı! İşte o karar ve o hakim...

Abone ol

İSTANBUL 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski MGK Sekreteri Tuncer Kılınç'ın Ergenekon davasından tahliyesine karar verdi. Ancak karar oy çokluğuyla alındı

Karara şerh koyan ve Tuncer Kılınç hakkında tutukluluğun devamı yönünde karar verilemesini isteyen hakim Süleyman Karaçöl'dü.

Türkiye bu ismi 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla tanıdı. Karaçöl,  25 Aralık'ta 41 kişi hakkında gözaltı kararı veren hakimdi. Hakim Karaçöl ayrıca 7 işadamı ve 2 şirketin mal varlığına tedbir konması kararı almıştı.

TASFİYE EDİLDİ

Ve bu kararlardan sonra, AK Parti’nin “yargıdaki paralel devlet” diyerek tasfiye ettiği hakimlerden biriydi Süleyman Karaçöl.

Özel yetkili hakimlikten alınıp, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üyesi yapıldı.

NEDEN ŞERH KOYDU?

Karaçöl, muhalefet şerhinde sanık hakkında tutuklama tarihinden itibaren 5 yıl dolmadığı, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkındaki kararının bireysel olduğu, bu nedenle Kılınç ve Eröz hakkında emsal olamayacağını belirterek, çoğunluğun tahliye yönündeki görüşüne katılmadığını kaydetti.

İşte o karar...

8902931ec938b2bd27f3c699600535fa(1).jpg

ERGENEKON'DA SON TAHLİYE LİSTESİ... O PAŞAYA KÖTÜ HABER VAR.. TIKLAYIN