BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  DÜNYA

Kayıp uçaktaki esrarengiz kişiler belli oldu

Malezya uçağına çalıntı pasaportla binen iki kişinin de İranlı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

MALEZYA uçağında çalıntı pasaportlarla seyahat eden iki yolcunun kimlikleri açıklandı ve fotoğrafları yayınlandı.

İki yolcunun da uyruğunun İranlı olduğu açıklanırken, kimlikleri de Pouria Nur Muhammed Mehrdad (19) ve Delavar Seyed Muhammed Rıza (29) olarak belirlendi.

Malezya polis yetkileri Pouria Nur Muhammed Mehrdad (19) isimli İranlı gencin Almanya’ya iltica amacıyla seyahat ettiğini duyurdu. Malezya Polis Müfettişi Halid Ebu Bekir, genç İranlının terörist bir grubun üyesi olmadığını, yetkililerin Almanya Frankfurt’ta oğlunu bekleyen anneyle bağlantıya geçtiğini söyledi. Malezyalı yetkililerin açıklamasını destekler nitelikte bir bilgi de Kuala Lumpur’da yaşayan genç bir İranlıdan geldi. Genç, çalıntı pasaportlu İranlı yolcuyla okul arkadaşı olduğunu, her ikisinin de Avrupa’ya yerleşmeyi arzu ettiklerini açıkladı. Tayland’dan gelen bir haberde, orta yaşlı iki İranlı’nın seyahat acentesinden iki adet Pekin-Amsterdam bileti satın alındığı doğrulandı.

İnterpol tarafından yapılan açıklamada ise çalıntı pasaportla Malezya uçağına binen diğer yolcunun da İran uyruklu Seyed Muhammed Rıza (29) olduğu duyuruldu. Yayınlanan fotoğraflarda iki İranlının uçağa aynı anda bindiği görülüyor. İnterpol Genel Sekreteri Ronald K. Noble iki İranlının da Malezya’ya kendi pasaportlarıyla geldiğini ve Malezya’dan Çin’e giden uçağa ise çalıntı Avusturya ve İtalyan pasaportlarıyla bindiklerini söyledi.

buyuk.20140311141011.jpg 
4 gün geçmesine rağmen 239 yolcusu bulunan uçağın izine rastlanamadı. Arama çalışmalarının sınırlarını genişlettiğini bildiren Malezya polisi, 9 ülkeden kurtarma ekiplerinin Malacca Boğazı ve Güney Çin Denizi arasında aramalara devam ettiğini ifade etti.

239 yolcunun seyahat ettiği MH370 sefer sayılı Malezya uçağı Cumartesi günü Kuala Lumpur’dan kalktıktan kısa bir süre sonra ortadan kaybolmuştu. Denizde hala enkaz veya yakıt sızıntısı gibi bir ize rastlanmadı. Soruşturmanın kaçırılma, sabotaj, yolcuların veya kabin ekibinin psikolojik ya da kişisel problemlerinin olması gibi dört ana nokta üzerinde ilerlediği açıklandı. 14 farklı ulustan yolcunun seyahat ettiği uçağın üçte ikisini Çinliler oluşturuyordu. Geriye kalanlar Asya, Kuzey Amerika ve Avrupalı yolculardı.