BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
HABER /  POLİTİKA

ABD'nin kararı Türk heyeti şoke etti

Dış İlişkiler Komitesi'nde bir oy farkla son dakikada kabul edilmesi Türk heyetinde şok etkisi yaptı.

Abone ol

'Ermeni soykırımı' iddialarının ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde bir oy farkla son dakikada kabul edilmesi Türk heyetinde şok etkisi yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkan Murat Mercan, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu oylama hiçbir şekilde tarih hakkında hüküm veremez. Bir oy farkla geçmişte ne olduğuna karar verme hakkı olamaz." dedi.

Oy verme sürecinin uzatılmasına tepki gösteren Mercan, "Burada bir komedinin gerçekleştiğini gördük. Bunu bu noktaya getirenler gelecekte, demokrasiye inanan ve güvenen insanlar tarafından yargılanacaklardır." diye konuştu.

Mercan, Meclis ve Türk hükümetinin gerekli adımları atacağını belirterek, "Bunun sonuçlarını çok yakında göreceğiz." dedi. Murat Mercan, Ermenistan'la imzalanan protokollerin bu karardan etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki soru üzerine "Bunu en başından beri söylüyoruz. Biz blöf yapmayız." ifadelerini kullandı.

Türkiye - ABD Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu da Türk halkının çok üzgün olduğunu belirterek, "Türk halkı çok üzgün. Rahatsızlığımızın bilinmesi için parlamento ve meclis önümüzdeki günlerde gerekli adımları atacaktır. Türkiye blöf yapan bir ülke değildir." ifadelerini kullandı.
Temsilciler Meclisi binasından ayrılan Türk heyetinin, telefonla oylama konusunda bilgi verdiği ifade edildi. İstişareler için Ankara'ya çağırılan Büyükelçi Namık Tan da heyetle birlikte Meclis'ten ayrıldı.