BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.384,71
HABER /  POLİTİKA

Ankara'yı karıştıracak şok iddia

Erzincan Davası'nın ortadan kaybolan gizli tanıkları Ankara'da ortaya çıktı. İddiaya göre tanıklar CHP'ye bilgi verecek!

Abone ol

Erzincan Davası’nın kaybolan gizli tanıkları Ankara’da ortaya çıktı. Sonsayfa.com'un iddiasına göre gizli tanıklar Başkent'te üst düzey CHP'liler ve bazı yüksek yargı üyeleriyle görüşecekler. Bu görüşme için gizli tanıklara para bile ödendi bile! 

Erzincan’da yürütülen Ergenekon soruşturmasının gizli tanıkları uzun süre ortadan kaybolmuşlardı. Mahkemeye sunulan ve kabul edilen iddianamede gizli tanıkların baskı altında oldukları ve biran önce dinlenmeleri gerektiği HSYK tarafından yeni atanan savcılar tarafından belirtilmişti.

CHP'lilerle görüşecekler iddiası

Günlerdir ulaşılamayan gizli tanıklar Ankara’da ortaya çıktı. Gizli tanık “Munzur” ve yine kendi gibi gizli tanık olan iki akrabası Ankara’da. İlhan Cihaner’e yakın isimler tarafından Ankara’ya getirilen gizli tanıkların bazı CHP’lilerle görüştürüleceği öğrenildi.

Gizli tanıklar daha önce CHP’li Ahmet Ersin’le Erzincan’da Eriza Otel’de görüştürülmüşlerdi. Önce olayı reddeden CHP’li Ersin daha sonra görüşmeyi doğrulamış ancak davayla ilgili değil gizli tanıklardan birinin boşanma işlemleriyle ilgili görüştüğünü iddia etmişti.

Gizli tanıklara para ödendi mi?

Son olarak gizli tanıklardan birinin kendisine önerilen 80 bin TL rüşveti anlattığı hem iddianameye hem de gazetelere yansımıştı. Gizli tanıkların Ankara’ya getirilmesinde peşin 50 bin TL ödendiği ve yoğun baskı yapıldığı iddia ediliyor.

Gizli tanıkların CHP’lilerle yapılan toplantıdan sonra bazı yüksek yargı mensuplarıyla görüştürülecekleri ve ardından Star TV başta olmak üzere bazı medya organlarına çıkartılacakları öğrenildi.

Gizli tanıkların resmi ifadelerinde, kendilerinin daha önce Ankara’ya götürülmek istendiği bunun için Paradise Pastanesi sahibi Abdullah Erdoğan’ın aracı olduğu ve üst düzey Yargı mensuplarıyla görüştürülecekleri belirtilmişti.

www.sonsayfa.com