BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.384,78
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Karakış geri dönüyor

Mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktıracak gibi! Marmara ve İçanadolu'da kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Abone ol

Bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın batısı, yarın sabah saatlerinde ise Marmara'nın doğusu ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Hafta sonu da yağışlı geçecek, pazartesi ise Trakya'da kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam ve gece Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul'un batı yakası), yarın sabah Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, İstanbul'un doğu yakası) ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Vatandaşlardan ve ilgililerden ani sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

KAYAK MERKEZLERİNDE DURUM

Yurttaki bazı kayak merkezlerinde kar kalınlığının kayak için yeterli olduğu, bazılarında ise yeterli oranda kar bulunmadığı bildirildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 180 santimetre olarak ölçüldü.

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, kar yağışının ardından kayak merkezindeki kar kalınlığının arttığını söyledi.

Kayak merkezindeki tüm pistlerin açık olduğunu bildiren Eroğlu, “Bu yıl Sarıkamış'a yoğun ilgi var. Kayak merkezimizdeki otellerin hepsi doldu. Şu anda rezervasyonları ilçe merkezindeki otellere yönlendiriyoruz. Bu ilginin nisan ayına kadar devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

PALANDÖKEN

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 170 santimetre olarak ölçüldü.

Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer, aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışıyla Palandöken'de kar kalınlığının 1 metre 70 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Pistlerdeki kar kalitesinin de iyi olduğunu ifade eden Avşarer, “Bu yıl çok iyi bir kayak sezonu geçiriyoruz. Kar sıkıntısı yaşamadık. Mart ayına rağmen kayak merkezinde kar kalınlığı giderek artıyor” dedi.

Kayakseverlerden bekledikleri ilgiyi gördüklerini ifade eden Avşarer, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90 olduğunu belirtti.

ULUDAĞ

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 170 santimetre olarak ölçüldü.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, oteller bölgesindeki kar kalınlığı geçen haftaya göre 10 santimetre düştü.

En son salı günü kar yağan bölgede yağışın cuma gününden itibaren yeniden etkili olması bekleniyor.

Gündüz eksi 2 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, gece eksi 6 dereceye kadar düşüyor.

ERCİYES

Son yağışlarla Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı bu sabah 150 santimetre olarak ölçüldü. Kayak merkezi yetkilileri, havanın açık olduğunu, hafta sonu çok sayıda kayakseverin Erciyes'e gelmesinin beklendiğini kaydetti.

ILGAZ

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde 90 santimetre olan kar kalınlığı tatilcilerin ve otel işletmecilerinin yüzünü güldürüyor. Ilgaz Oteller Birliği Başkanı Mehmet Pattabanoğlu, kayak pistlerindeki kar kalınlığının yeterli seviyede olduğunu bildirdi.

Pattabanoğlu, yağıştan işletmecilerin memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Şu anda kar kalınlığı yaklaşık 1 metre. Hafta içi otellerdeki doluluk oranı yüzde 50 seviyelerine düşse de özellikle cuma ve pazar günlerindeki yoğunluk hava sıcaklığına göre yüzde 100'ü buluyor. İşletmecilerimiz hafta sonu Ilgaz'ı tercih eden misafirlerimizin güzel bir tatil geçirmesi için ellerinden geleni yapıyor.”

KARTALKAYA

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Kartalkaya'da 2 gündür aralıklarla yağan karın ardından 125 santimetre olan kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düştü. Otellerin yüzde 80 oranında dolu olduğu bildirildi.

ATABARI

Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 40 santimetre olduğu bildirildi. Mersivan Dağı'ndaki kayak merkezinin yetkilileri, bölgedeki kar kalınlığının 40 santimetre civarında olduğunu belirtti.

Kayak merkezindeki pistin kayak yapmaya elverişli olduğunu ifade eden yetkililer, merkezin yolunun araç trafiğine açık olduğunu, ulaşımda sorun yaşanmadığını kaydetti.

SAKLIKENT

Antalya yakınlarındaki Saklıkent Kayak Merkezi'nin İşletme Müdürü İsa Alemdar, Saklıkent'te pistin alt kesimlerinde kar bulunmadığını, bu nedenle tesislerin profesyonel kayakçılar dışındaki ziyaretçiler için kayak yapmaya uygun olmadığını söyledi.

İsa Alemdar, zirve ve orta kesimlerde kar kalınlığının 30 santimetre civarında olduğunu kaydederek, ziyaretçilerin daha çok hafta sonları motel yakınlarında kar topu oynamayı tercih ettiğini bildirdi.

Alemdar, 11 odası bulunan Saklıkent'teki motelde hafta sonları doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu ancak günübirlik ziyaretlerin de sürdüğünü belirtti.

KARTEPE

Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'deki The Green Park Kartepe Resort Otel kayak tesislerinde kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü.

Kar kalınlığının yetersiz olması dolayısıyla uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen, 3'ünde telesiyej, 1'inde teleski bulunan, dereceleri zor, orta ve kolay arasında değişen 18 kayak pisti kapalı bulunuyor.

Kartepe'deki tek konaklama merkezi olan 5 yıldızlı, 250 oda, 50 apart ve 800 yatak kapasiteli otelde doluluk oranının yüzde 70 olduğu öğrenildi.

DAVRAZ

Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde, oteller bölgesindeki birinci pistte kar yer yer eridi. Birinci pist, kar kalınlığının yeterli olmaması yüzünden kayak yapmak için elverişsiz hale geldi.

Daha yukarı kesimdeki ikinci ve üçüncü pistlerde ise 1 metreden fazla kar bulunduğu, bu pistlerin kış sporları için elverişli olduğu bildirildi.

BOZDAĞ

Ege Bölgesi'nin tek kayak merkezi olan, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'ın kayak yapmak için uygun olmadığı bildirildi. İzmir Özel İdaresine ait Bozdağ Kayak Tesisleri bölgesinde bulunan karın son yağmurla iyice eridiğini belirtildi. Kar kalınlığının kayak için elverişli olmadığını ifade eden yetkililer, otel bölümünde sezonun kapandığını fakat günübirlik tatilciler için telesiyej ve kafeterya bölümünün açık tutulduğunu söyledi.