BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.384,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek'ten yargı kararına itiraz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda 6 yıl öncesinin ücretlerine dönülmesine ilişkin mahkeme kararına itirazda bulundu.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesine ulaşımda indirimi sağlayan kararın iptali için başvurduklarını söyledi.

Başkentte otobüs ve minibüs taşıma ücretlerinde 6 yıl öncesinin rakamlarının geçerli olmasının belediyeye büyük külfet getirdiğini ifade eden Gökçek, mevcut kararı fiilen uygulamalarının belediye açısından yüksek bir mali sıkıntı oluşturacağını savundu.

Melih Gökçek, şunları kaydetti:

“Bu konuda önlem amacıyla transferleri iptal ettik. Sefer sayılarını da seyrekleştirmek zorunda kaldık. İstesek de, istemesek de başka çözüm yolu bulamıyoruz. Herkesin vereceği fikirlere açığız. Büyükşehir Belediyesi olarak verilen mahkeme kararının iptali için Danıştay'a itirazda bulunduk. Vatandaş olarak da dileyen olursa bu hafta Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) alınan karar için itirazda bulunabilirler. Bugün de Ankara Minibüsçüler Odası'na bağlı şoförler indirim kararının iptali için mahkemeye başvurmuşlar.”

Alınan kararı, “mahkeme kararı” olduğu için uygulamak zorunda olduklarını ifade eden Gökçek, yerine getirmemeleri halinde 3 yıl hapis cezası almak durumunda kalacaklarını söyledi. Gökçek, 8 Mart 2010 Pazartesi gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO otobüsleri ve minibüslerde 6 yıl öncesinin taşıma ücretlerine dönüleceğini ve verilen mahkeme kararının yerine getirileceğini sözlerine ekledi.

8 Mart Pazartesi gününden itibaren otobüslerde tam bilet 90 Kuruş, öğrenci 60 Kuruş, minibüslerde kısa mesafe 90 Kuruş, uzun mesafe ise 1 TL olacak.