BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  MEDYA

4 eski bakan Yüce Divan'a gönderilecek mi?

Bugün görülmekte olan Yüce Divan oylamasının olası sonuçları için Habertürk yazarı Fehmi Koru çok kritik açıklamalara bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

17-25 Aralık operasyonlarının ardından 4 eski bakan AK Partili eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki suçlamaları soruşturan Meclis Komisyonu, kader oylamasını bugün yapıyor.  

4 eski bakan için kurulan komisyonun 4 aylık çalışmasının ardından, bugün görülen Yüce Divan oylamasının olası sonuçları için Habertürk yazarı Fehmi Koru, Habertürk TV'de Duygu Canbaş'ın sorularına yanıt verdi ve 4 eski bakanla ilgili çok kritik açıklamalara bulundu.

KORU AK PARTİLİLERE SORDU

Koru, 4 eski Bakanla ilgili görüş aldığı, tanıdığı AK Partili isimlerin '4 eski bakanın Yüce Divan'a gidecekleri' yönünde görüş belirttiğini dile getirdi. Koru, sık sık 'Yüce Divan'a gitmenin suçlu olmak anlamına gelmeyeceğini söyleyerek, geçmişte pek çok siyasi ismin Yüce Divan'a gittiğini söyledi.

ehmgfi-koru.jpg

İşte o açıklamalar:

"YÜCE DİVANA GİTMEK SUÇLU OLMAK ANLAMINA GELMEZ!"

Sanki Yüce Divan'a yönlendirilmek, o insanların tamamen suçlu olduğu anlamına geliyor kamuyounda. Böyle bir şey yok. Bu bir yargılama sürecidir, oraya giden herkes suçludur anlamına gelmiyor. Nitekim geçmişte Yüce Divan'da yargılanıp suçsuz bulunan çok siyasetçi olmuştur. 

Haklarında iddia olan insanların da böyle bir sürecin yargı tarafından aklanmasını isteyeceğini düşünüyorum. Meclisteki AK Partililer açısından endişe edici bir durum olduğunu düşünmüyorum.

4-bakanin-fezlekesi-mecliste1b21df5d19d555f012ac.jpg

"SANKİ YÜCE DİVANA SEVK EDİLECEKLER..."

Ankara'da tanıdığım birtakım isimlerle görüştüm. Beklentileri sanki Yüce Divana sevk yönünde bir komisyonun olduğu... Böyle durumlarda partiler kenetlenirler, yanlış bir iş yapıyormus endişesine katılır ve reddetme eğilimine girerler. Deneyimlerim ve gözlemlerim çelişiyor. Bugün olacak olanların tarihi bir karar olduğunu görenler oy kullanan komisyon üyeleridir.

"BU KONUNUN MUALLAKTA KALMASI İKTİDAR PARTİSİNİN ALEYHİNE..."

Eğer muhalefet bu konuda kanaatleri daha da pekiştirecek tarzda belgelerle kamuoyu önüne çıkarsa, bu konunun muallakta kalması, iktidar partisinin aleyhine sonuçlanabilir. 

"BU 4 İSMİ TANIYORUM..."

Meclis'in Yüce Divan'a sevk kararında tereddüt edeceğini sanmıyorum. Bu 4 ismi tanıyorum ve böyle bir şey yapabilecekleri asla düşünmem. Başbakan'ın da benden farklı düşüneceğini sanmıyorum.

MASAK RAPORU

MASAK raporundan gazetelere yansıyan Erdoğan Bayraktar için rapor çıkmadı fakat 3 kişi hakkında çıktı; kamuoyu mutlaka etkilenmiştir. Böyle bir rapor varken Meclis komisyonu da tam tatmin olmadığını belirtmişken;  Komisyonun birtakım kuşkular taşıdığı kesin... Kuşkular ortadan kaldırılmazsa iddialar pekişmeye başlar.

4-eski-bakan.jpegDOSYA KAPATILIRSA NE OLUR?

Dosya kapatmaya gidilirse kamuoyu rahatsız olur, benim kanaatim dosyanın kapatılması Meclis tarafından siyasi açıdan zararlıdır.

4 ESKİ BAKAN NE İLE SUÇLANIYOR?

Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

8 OY GEREKİYOR

9 AK Partili, 4 CHP’li, 1 de MHP’li milletvekilinin görev yaptığı Soruşturma Komisyonu’nda karar salt çoğunlukla alınacak. Yani 14 üyeden 8'nin onay vermesi gerekiyor. Komisyon, bakanların yargılanmasına karar verirse, dört isim Yüce Divan'a sevk edilecek ve rapor genel kurula sunulacak.