BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

25 yıllık gazeteci (!) Ruhat Mengi

TRT'de "AK Parti yanlısı" yayın yapılması, Ruhat Mengi'ye Her Açıdan "AK Parti karşıtı" yayın yapma hakkı vermez.

Her Açıdan "taraf" bir programa bağlanma, gafletinde bulundu AK Parti'li Burhan Kuzu. Ne bilsin karşısındaki kişinin "mahalle aralarında kavga eden kadınlar" gibi ciyaklayacağını!

Ekranda olduğunu, Türkiye'nin karşısında olduğunu unuttu bu hanımefendi. Bağırıyor da bağırıyor. 25 yıllık gazeteci (!) olduğunu haykırıyor. O ekrandaki görevinin sedece moderatörlük olmadığını söylerken, aslında Her Açıdan "taraf" olduğunu itiraf ediyor!

Diyor ki:

"TRT'ye bir bakın. Üç gazeteci oturmuş konuşuyorlar."

Konuşanların "AK Parti yanlısı" yayın yaptıklarını demeye getiriyor sözü.

TRT'de "AK Parti yanlısı" yayın yapılması,  Ruhat Mengi'ye  Her Açıdan "AK Parti karşıtı" yayın yapma hakkı vermez.  25 yıllık gazeteci (!) olmakla övünen bir hanımefendi, programına konuk olan Burhan Kuzu'yu azarlarken, aslında 25 yılda gazetecilik adına 25 kuruşluk bir şey öğrenmediğini ortaya koyuyor.

"Ben" diyor Ruhat Hanım, "ben!"

Ondan başka bu işi yapan kimse yokmuş gibi...

Ekliyor:

"Size diğer televizyon programlarında Ruhat Mengi'nin sordukları soruları sormuyorlar. Size istediğiniz soruları soruyorlar!"

Burhan Kuzu ağır bir siyasetçidir. 

Katıldığı programların hepsi de ağır başlı gerçek gazeteciler tarafından yönetilen programlardır. Fatih Altaylı'nın Teke Tek'i, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge'si, Can Dündar'ın Neden'i akla gelebilecek ilk programlar.

Bu programlarda Ruhat Mengi soruları tabii ki sorulamaz!

Bu programları sunan gazeteciler aklı başında iş yapıyor çünkü. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış, ne sorduğunu bilecek kabiliyette kişilerdir.  Ruhat Mengi gibi, "ne oldum delisi" değil o gazeteciler, "adam gibi" moderatörlük yapıyorlar. Ahmet Hakan "taraftır" mesela. Ama Ahmet Hakan "adil"dir de.

Ekranda herkese ama herkese eşit davranmayı bilir. 

Can Dündar ha keza... 

Onlar gerçek gazeteci oldukları için, ekranda yıllarca var olmayı başarabiliyorlar. Ruhat Mengi gibi çığırtkan nice sunucu gelip geçti ekranlardan. Reha Muhtar bile yok artık, Hanımefendi'nin "Dişi Reha" rolüne soyunması niye?

Niye olacak?

BİR- Reyting.

İKİ- Ekran manyaklığı.

Üçüncü bir neden varsa siz yazın!