BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  DÜNYA

2014 yerel seçimleri sonuçları itibariyle önemli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin önünde üç kritik seçim bulunduğunu ifade ederek, 2014 yılındaki yerel seçimleri...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin önünde üç kritik seçim bulunduğunu ifade ederek, 2014 yılındaki yerel seçimlerinde alınacak sonuçların aynı yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hayati önem taşıdığını söyledi.
Partisinin Uşak il başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Süleyman Soylu, başkanlık sistemi, yerel seçimler ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin sadece CHP ve MHP ile rekabet eden bir siyasi parti olmadığını söyleyen Soylu, “Biz dünya siyaseti ile rekabet ediyoruz. Bu nedenle AK Parti’yi sadece bir siyasi parti olarak değerlendirmek doğru olmaz” dedi.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Başkanı Mehmet Gün, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, AK Partili belediye başkanları ve partililer katıldı. AK Parti’nin 2002 yılından itibaren yaptığı reformlar ve hizmetlerle destan yazmaya başladığını söyleyen Soylu, konuşmasında Türkiye’nin 2023 vizyonu, 2053 ve 2071 hedeflerine de değindi. Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini yakın geçmişteki siyasi krizlerden örnekler vererek anlatan Süleyman Soylu, “Türkiye’deki parlamenter sistem sorunları çözmüyor. İki başlı bir yönetim anlayışı var. Cumhurbaşkanı her şeyi belirliyor ama hiçbir sorumluluk taşımıyor. Meclis bu sistemle hiçbir zaman görevini tam olarak yerine getiremiyor. Güçlü bir Türkiye için başkanlık sistemine geçmeliyiz” dedi.

"TÜRKİYE’NİN BAŞINDA GÜÇLÜ BİR BAŞBAKAN VAR"
Türkiye’de son 10 yılda yapılanları dışarıdan izleyenlerin bile hayranlıkla izlediğini ifade eden AK parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bu başarıyı AK Partililer gerçekleştirdi. İktidar olsanız dahi muktedir olamazsınız diyenlere karşı bu kadrolar dik durdu. Bu teşkilat ve milletimiz gelecek 10 yılda da aynı başarıyı göstermek için çalışmaya, bize destek olmaya devam edecek. Bugün güçlü bir Türkiye ve bu Türkiye’nin başında güçlü bir Başbakan var. Bölgemizde ve dünyada bugün mazlumluk çeken kendi derdini anlatamayan, sorunlarını çözemeyen halkların yanında olan bir ülkeyiz.Büyükşehir yasası Türkiye’nin yeni yapısal reformudur, kentsel dönüşüm, 4+4+4 Türkiye’nin yeni yapısal reformudur, yeni anayasa Türkiye’nin yeni yapısal reformudur, başkanlık sistemi Türkiye’nin yeni yapısal reformudur ve çözüm süreci Türkiye’nin yeni yapısal reformudur. Artık yarına ait heyecanımızı hep birlikte gerçekleştireceğimiz ve bir arada, birlikte olabileceğimiz, yepyeni bir süreci ortaya koyabileceğimiz bir Türkiye’ye adım atmak için bu yapısal reformların tamamını geleceğe taşımakla mükellefiz. Kendi içindeki sorununu çözemeyen bir Türkiye bölgesinde ve dünyadaki sorunları nasıl çözemez. Çözüm süreci, toplumsal barışın ve bir arada yaşamanın temini içindir. Türkiye çözüm süreci ile beraber kendisi üzerine uygulanan mühendislik planlarının tamamını sonlandırmaya çalışmaktadır. Çözüm süreci budur. Çözüm süreci bizim kimliğimizdir” dedi.

2014 YEREL SEÇİMLERİ
Türkiye’nin önünde üç kritik seçim olduğunu ve bunlardan en önemlisinin 2014 yerel seçimlerinin olduğunu da ifade eden Soylu, “Önemli bir döneme doğru giriyoruz. Çok önemli bir yerel seçime gireceğiz. Siyasetçiler için her seçim önemlidir ama bu topraklarda ayak bastığımız günlerden başlayarak en kritik dönemi ve en kritik seçimi önümüzdeki iki yıl içerisinde karşılayacağız. 2002 seçimi de hem 14 Mayıs 1950’den hem de 6 Kasım 1983’den etkileri, sonuçları ve süreci itibariyle daha büyük bir dönüşümün yapısal ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak bir büyük dönüşümün seçimidir. 12 Eylül 2010 referandumu büyük bir dönüşüm seçimidir. Artık millet 780 bin kilometrekarelik Türkiye haritasına imzasını basmış, ondan sonra bu işin önemli bir paydaşı da benim demiştir. 2014 Mart yerel seçimleri bugüne kadar yapılan bütün seçimlerden daha önemlidir. Bu seçimi meclis üyesi olalım belediye başkanı olalım hesabı üzerinden hazırlanamayız. Bu seçim üç set seçimin en önemli kapılarından bir tanesidir. Bu seçimde göreceksiniz kimler kimlerle birlikte hareket ederek bizi aşağı çekmeye çalışacak. Çünkü bu seçimin sonuçları Cumhurbaşkanlığı seçimini etki edecek. Bu nedenle karşınızda çok şaşırtacağınız ittifaklar göreceksiniz. AK Parti olarak daha fazla çalışıp yerel seçimlerde oyumuzu arttırıp Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizi aşağı çekmeye çalışan muhalefete fırsat vermemeliyiz” dedi.

"MİLLET ERDOĞAN’I VERMEDİ VERMİYOR"
AK Parti iktidarının 10 yılda yaptığı hizmetleri ve aldığı mesafeleri 3 katlı bir eve benzeten Soylu, evin tamamlanması için bir katı ile çatısının kaldığını da kaydederek, “Birileri bunlar bir rehavete kapılsın diye bekliyor. Ülkede bir sıkıntı olsun dozerle beraber o milletin kurduğu huzur, müreffeh, saadet yuvasını bunların tekrar başına geçirelim diye bekliyorlar. Gelecek nesillere ait ve geçmiş nesillerin bize bıraktığı emanetlerle birlikte sorumluluğumuz daha yüksektir. Dünden daha yüksektir. Dün bir çalışmışsak 2014 Mart’ına kadar iki çalışmamız lazım. Herkese bu bir seçim değildir, bu bir Türkiye geleceğinin tercihidir diye anlatmalıyız. Bizi aşağı çekmek isteyenler milletin adamlarını rahmetli Menderes’i, rahmetli Özal’ı aldılar. Ama bu sefer bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı vermedi vermiyor ve vermeyecek. İşte o adamını en güçlü yerine çıkarıp yeniden millet iradesini taçlandırmak gerekir. O bizim sorumluluğumuzdur. Herkes bizden bu sorumluluğu beklemektedir. Onun için bu işin bir tek iksiri vardır. O iksirde çalışmaktır” dedi.
(İHA)