BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’da olağanüstü hal

Trabzonspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’un ikinci gününde başkan adayları genel kurul üyelerine seslendi. <br/>19 Mayıs Spor Salonu’nda başla...

Abone ol

Trabzonspor’un Olağanüstü Genel Kurulu’un ikinci gününde başkan adayları genel kurul üyelerine seslendi.
19 Mayıs Spor Salonu’nda başlayan ve yapılacak olan seçimle son bulacak olan Trabzonspor’un 67. Olağanüstü Genel Kurulu’nda kura çekimi sonrası genel kurul üyelerine ilk seslenen isim Emre Aksoy oldu. Aksoy, büyüklerinden bayrağı devralmaya geldiğini belirterek, "Fatih’in İstanbul’u fetettiği gibi şampiyonluklar yaşamaya geldik. Trabzonspor’u ayağa kaldırmak için göreve talip olduk. Genel Kurul üyeleri teveccü gösterirse Trabzonspor’un makus talihini değiştireceğiz. Göreve gelirsek yeni bir Trabzonspor’un temellerini atacağız. Trabzonspor’u kurumsal anlamda yeniden yapılandıracağız. Kulübü sağlam temelleri üzerinde oturturacağız. Göreve gelirsek ilk işlerimizden biri de yerli ve yabancı olmak üzere geniş bir transfer harekete başlatacağız" ifadelerini kullandı.
Aksoy, genel kurul üyelerinin desteğini isteyerek "Uyayan devi uyandırmaya talibiz. Hep birlikte omuz omuza yürüyerek taraftarıyla , oyuncusuyla yeniden Trabzonspor ruhunu o takıma yüklemeye tabiliz. Trabzonspor’un Trabzon’dan yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Makamın, koltuğuna değil ona hizmet etmeye talibim" dedi.

KULAÇOĞLU’NUN TEKNİK DİREKTÖRÜ MUSTAFA REŞİT AKÇAY
Aksoy’un ardından söz alan ikinci isim ise Hakan Kulaçoğlu oldu. Trabzonspor’u büyüten başkanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Kulaçoğlu, "Trabzonspor ’u bu zor süreçte 5 aday ile yarışarak Trabzonspor’a büyük bir imaj kazandırdı. Şimdiye kadar söylediklerimizi pratiğe geçirme adına ekibimle beraber Trabzonsporlular’ın huzurundayız. Trabzonspor gibi büyük bir kulübe hizmet etmeye talibiz. İki yıl önce Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazanan yönetimin başında bulunan sayın Sadri Şener’e başarılarında ötürü teşekkür ediyorum. Onrlar tarihteki yerlerine aldılar. Allah bize onların sağladığı başarıların daha fazlasını nasip etsin. Trabzonspor’un hakkı gasp edildi. Bu moral bozukluğu Trabzonspor’u maddi ve manevi zarara verdi. Trabzonspor’un Türk futbolunda iyi örnek olarak konumunu sürdermesi gerekiyor" diye konuştu.
2010-11 sezonu şampiyonluk Kupası’nın UEFA ve yargı sürecinin ardından Trabzon’a geleceğini belirten Kulaçoğlu, "Trabzonspor’un kupası bir başka takımın müzesindedir. Trabzonspor’un hak, hukuk ve temiz futbol adına hak arama mücadelesi devam edecektir. ’Trabzonspor’un tarihini yazacağız’ diyorlar. Tarih bilmeyenler bunu diyor. Trabzonspor tarihini yazacaklar, yazmış zaten. Trabzonspor’a yazsanız yazsanız ilgisizliğiniz tarihini ve bilgisizliğinizin tarihin yazarsınız. Trabzonspor siyaset üstüdür. Ne sağ yatalım ne sola yatalım. Hepimizin paritesi Trabzonspor olsun" şeklinde konuştu.
Kulaçoğlu, göreve gelmeleri halinde büyük yürüyüşü 1461 Trabzon teknik direktörü Mustafa Akçay ile başlatacaklarını söyledi.

"BİZE KİMSE ’SUS’ VE ’DUR’ DİYEMEYECEK"
Trabzonspor’un diğer başkan adayı Metin Atasoy ise uzun yıllardır kulübün içinde olduğunu ifade edrek, "Adaylık için yarışan 5 arkadaşımız bir birinden kıymetli. Gönül isterdi ki daha çok aday olsun. Demokrasinin güzelliği budur. Zor ve sıkıntılı bir dönemde Trabzonspor’a talip olan var ise bundan gurur duymalıyız. Zor dönemde aday arkadaşlarımın kulübe sahip çıktıkları için kutluyorum ve başarılar diliyorum. Trabzonspor bizim için egomuzu tatmin etme yeri değildir. Bazıları sokaktan geçerken Trabzonspor’a aday olalım diyebiler ama biz uzun yıllardır bu kulübün içindeyiz. Trabzonspor’un zor günlerinde olsun, iyi günlerinde olsun her zaman kulübün yanında olduk, maçlarına gittik. Aklımıza geldiği için başkan adayı olmadık. Trabzonspor bizim için bir yaşam şeklidir. bir mecburiyettir" dedi.
Trabzonspor’un güçlü bir camia olduğunu belirten Atasoy, "Kulübün problemleri vardır. Bu camia güçlüdür ve bu problemleri çözer. Göreve gelirsek hiç bir zaman tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Ekibimle birlikte karar vereceğim. Biz isyanı temsil eden bir kültürden geliyoruz. Haksızlığa karşı isyanımız devam edecektir. Trabzonspor ciddi anlamda erozyona uğramıştır. Kimse bize ’sus’ diyemeyecektir, ’dur’ diyemeyecektir. Bunun bedelini neyse ödemeye hazırız" dedi.
Trabzonspor’un en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu belirten Atasoy, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben ekibim seçildiğimiz takdirde açılacak yeni sayfada Trabzonsporlular’ın omuz omuza verdiği, büyük bir camianın inşasına çalışacağız. Bıkmadan, usanmadan birlik ve beraberlik içinde bu kutsal görevi yürütmeye çalışacağız. Bizim kupamız göz göre göre alınmıştır. Kim bu kupamızı almışsa onu iade etmek zorunda kalacaktır. Sürçilisan ederek Sadri Şener hakkında ağızımdan biz söz çıktı. Kendisinden özür diliyorum ve hakkımı helal ediyorum."

"TRABZONSPOR’UN KÖKLÜ DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"
Trabzonspor başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu ise konuşmasında bordo-mavili kulübün köklü bir değişime ihtiyaç olduğunu söyledi. Hacıosmanoğlu "Altyapısından tutun, profesyonel yönetimine, ticari ve kurumsal yapısının oluşturulup yönetilmesi için projelerimiz hazır. Her kim olursa olsun Trabzonspor başkanlık koltuğunda oturan insan yanına en az 10 Anadolu kulübü alamıyorsa o koltukta oturmaya hakkı yoktur. Trabzonspor’un birlikteliğe ihtiyacı var. Kongre süreçlerinde hem bundan bahsederiz ama olmaz. Trabzonspor başkanı o koltuğa oturduktan itibaren gurur ve hassasiyetlerini bir kenara bırakarak camianın paydaşlarını birlik altında toplamalıdır. Trabzonspor’un ve Anadolu takımlarının önünün kesilmemesi adına, Türk futbolunu hegemonyası altına alan zavallı kişilikler ve emek hırsızları futbol dışına atılmalıdır. Zavallı ama kendi camialarının gücünü kullanarak Türk futboluna yön vermeye çalışanları futbolun dışına atmak bizim de namus borcumuzdur" dedi.
"Şampiyonluk kupasının nasıl Trabzon’a geleceğinin hukuki açıdan yön ve yöntemini biliyorum" diyen Hacıosmanoğlu "Bugüne kadar ‘O kupayı müzemize koyacağız’ diyordum. Ama Ankara’da yaptığım bir toplantıda bir arkadaşımızın önerisi çok hoşuma gitti. Öğretim görevlisi arkadaşımız, ‘Bu kupa kirlenmiştir, müzemize yakışmaz. Sahilde bir anıt yapıp, (bu kupa kirli ellerden alınmıştır) diye yazarak oraya koyalım’ dedi. Biz de öyle yapacağız. Trabzonspor’un Türk futbolunu yönlendirecek yüreğe ve lidere de ihtiyacı var. Bizim dönemimizde Trabzonspor’a siyaset iliklerine kadar girecek ama Trabzonspor’u kullanan bir siyaset değil, Trabzonspor’un kullandığı bir siyaset olacak" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR’UN SAHİBİ DELEGELERDİR"
Muharrem Usta ise Trabzonspor’un sahiplerinin delegeler olduğunu belirterek, "İster 6 ay, ister 26 ay görev versinler, hepsine varız. Biz delegelerin verdiği kararla yolumuza devam edeceğiz. Trabzon’un Yeşilova Köyü’ndenim. Hayatta çok mücadele ederek 13 bin kişinin çalıştırdığı Türkiye’deki en büyük sağlık kurulunun patronu, yönetim kurulu başkanı, konumundayım. Trabzonspor’a ve basketbol takımına bugüne kadar Trabzonsporumuz diye sokak sokak koşuşturarak bugüne kadar 5 milyon destek sağladım. Trabzonspor’un bundan önce olduğu gibi bundan sonrada biz arkadaşlarımıza ekonomik, zaman olarak hizmetkarı olmaktan mutluluk duyacağız. Çünkü hepimiz için aslı olan Trabzonspor, hepimiz de onun için buradayız" dedi.
"Trabzonspor’un paraya ihtiyacı yoktur, evet yoktur. Ben de buna katılıyorum" diyen Usta, şunları söyledi:
"Trabzonspor, gibi bir kulübümüzün kendine yeterliliği vardır ve zirvede olmayı her zaman hak eder. Sorunumuz bu paralı gelirleri de iyi kullanma ve başarı elde etmektir. Trabzonspor’umuzun yıllık geliri 75 milyon, İstanbul kulüplerinin 300 milyonu aştı. Yarışacaksak önce Trabzonsporulalara, kenetlenmeye ihtiyacı var, ama paraya da var. 75 milyon liralık geliri 1 yılda 125 milyona çıkarmanın sözünü veriyoruz. Trabzonspor, sadece parasıyla başarı elde edecek bir kulüp değildir. Onun ruhu vardır. O ruh parayla birleşiyorsa kimse önümüzde duramaz. Alt yapıyı da yapılandırarak şanlı tarihimiz üstüne yeni bir tarih yazacağız. Trabzonspor, yıldızlarla dolu takımıyla bu sene yoluna devam edecek. Şike sürecinde biz Trabzonspor olarak üstümüzdeki ağır yükün altından kalkamadık. Çok zedelendi. Bir tarafta hak ettiğimiz 7. şampiyonluk var ama maalesef sonuç alamadık. Buradaki tabloyu böyle gösterip elimizdeki takımı yerlere düşüremeyiz. Biz bunun için çalışacağız. Bu takım yeniden şampiyon olmalıdır."
5 adayın konuşmasının ardından 14 sandıkta oy kullanma işlemi başladı. 6 Bin 920 üyenin oy kullanma işleminin saat 16.00’a kadar sona ermesi bekleniyor.
(İHA)