BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  DÜNYA

Kanserin sorumlusu biz değiliz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Mehmet Ceylan, “Sağlık Mahallesi’ndeki kanserin sorumlusu biz değiliz” dedi.<br/>MÜSİAD tar...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Mehmet Ceylan, “Sağlık Mahallesi’ndeki kanserin sorumlusu biz değiliz” dedi.
MÜSİAD tarafından düzenlenen “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Bilgilendirme Toplantı Programı” konulu seminer, MÜSİAD toplantı salonunda yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı Mustafa Yel ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Mehmet Ceylan katıldı.
Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Oktay Dede, katılımcılara teşekkür etti. Tekirdağ ve Trakya’nın en büyük sorunu olan Ergene Havzası’ndaki kirliliğin dünya tarafından izlendiğini söyleyen Mehmet Ceylan ise Ergene Havzası’nda yapılan çalışmaları slayt gösterisiyle aktardı. Ergene Havzası için tüm çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Ceylan, birkaç seneye kadar çalışmaların tamamlanacağını aktardı.

"KANSERİN NEDENİNİ KİMSE SÖYLEYEMİYOR"
Sunum sonrasında soruları cevaplayan Ceylan, “Çorlu, Sağlık Mahallesi’nde 641 kişi üzerinde kanser taraması yapılmış ama kimse şunu diyemiyor, bu kanser kot taşlamadan mı oldu? Sağlık Mahallesi’nden mi oldu? Siz şunu diyebiliyor musunuz; kardeşim biz kanser araştırması yaptık, Longoz ormanlarında insanlar yaşıyor bir de Sağlık Mahallesi’nde insanlar yaşıyor. Her iki yerden bin kişiyi aldık ve bunları karşılaştırdık; Sağlık Mahallesi’nde yüzde 500 artış var. Kardeşim bu neyin nesi diyebiliyorsanız, bunu deriz” dedi.

"KANSER VARSA BUNUN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Mehmet Ceylan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz hastalığı savunmuyoruz. Kanser varsa bunun sebebi biz değiliz. Bize sağlık ile ilgili bir kaç profesör geldi, bu konuyu onlarla tartıştık; bu nereden kaynaklandı? Hava kirliliğinden mi kaynaklandı, insanların sigara içmesinden mi kaynaklandı? Sorduk ancak sonuç alamadık”.
Kanser konusunda uzman profesörlerle konuyu tartıştıklarını kaydeden Ceylan, “Kendilerini neredeyse zorladık; bu kanserin kaynağı nedir diye. Ancak onlar, oradaki hastalığın kaynağının belli olmadığını, kesin bir şey söyleyemeyeceklerini belirttiler” ifadesini kullandı.
(İHA)