BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkiye bir ırkın değil bir milletin devletidir

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, partisinin bir toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye bir ırkın devleti değil; bir milleti...

Abone ol

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, partisinin bir toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye bir ırkın devleti değil; bir milletin devletidir. Burası imparatorluk bakiyesi bir ülkedir; ona göre yönetilmelidir. Alelade idarecilerin alelade zihniyetinde idare edilemez" dedi.
AK Parti 61. İl Danışma Kurulu toplantısı, dün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla Antikkapı Restoran’da yapıldı. İl Başkanı Mahmut Civelek ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, eski milletvekili Eyüp Ayar, belediye başkanları, ilçe başkanları, ana kademe yöneticileri ve ilçe yöneticileri katılım sağladı.
Bakan Ergün toplantıda yaptığı konuşmada, ilk olarak seçim sürecine girildiği için çok dikkatli olunması gerektiğini ve partililer arasında anlaşmazlıkların yaşanmaması gerektiğini söyledi. Partilileri süreçle ilgili uyardıktan sonra 27 Mayıs ihtilalinin yaklaşan yıldönümü münasebetiyle konuşmasında yer veren Bakan Ergün, "1960 darbesi darbelerin babası, siyasi kötülüklerin anasıdır. 1908 darbesi ise dedesidir. Ama yakına bakarsak 1960 darbesi Türkiye’de siyasi darbelerin babasıdır" dedi.
Darbelerle ilgili söylediği sözlerin ardından, "AK Parti olarak bir daha Türkiye’yi asla bu kötülüklerin yaşanmayacağı bir ülke haline getirdik" diyen Ergün, "Ülkenin ekonomik istikrarını bozacak girişimleri de sona erdirdik. Türkiye’nin siyasi istikrarını bozacak bütün unsurlarını bertaraf ettik. Bunun en önemli noktalarından bir tanesi, 14 Mayıs’ta IMF’ye olan borcun sıfırlanmış olmasıdır. Siyasi ve ekonomik restorasyonu önemli bir noktaya getirdik. Şimdi sosyal dokunun restore edilmesi lazım. Türkiye’de hiç kimsenin etnik veye dini konudan rencide olmadığı, herkesin devlete ve millete güçlü bir şekilde sahip çıktığı bir Türkiye inşa ediyoruz. Türkiye’nin ayağındaki son prangayı çözmek zorundayız" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında sözü CHP’ye getiren Bakan Ergün, şunları söyledi: "Bırakın artık darbecileri savunmayı, bunların arkasında durmayı... Gidiyorsunuz CHP’li milletvekilleri, başta genel başkanları; Türkiye’yi şikayet etmeye gitmişler, kendi ülkelerini... Ama adamın bir tanesi tersleyiverdi. Dedi ki; senin söylediğin Türkiye ile bizim bildiğimiz arasında çok fark var. Her oturduğumuz yerde bir CHP milletvekili, parlamentoyu Avrupa’ya şikayet ediyor."
Tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler konusuna da değinen Bakan Ergün, "Onlar parlamentodan alınıp da hapishaneye konulmamıştır. Bazı kişiler hapisten alınıp parlamentoya getirilmeye çalışılmıştır. Siz bu yaptığınızdan utanmalısınız. Darbe teşebbüsüyle, hükümeti devirme teşebbüsüyle yargılanan adamların içinden birkaç kişiyi aday gösterip parlamentoya getiriyorsunuz. Niye içlerinden birkaçını getiriyorsunuz? Bu işin yanında olduğunuzu göstermek için mi? Yapılmak istenen şey hapisten adam kaçırma teşebbüsü. Acayip muhalif gazeteciler var Türkiye’de. Hiçbiri hapiste değil. Hükümete muhalefet yaptığı için hapiste olan gazeteci yok. Onlar darbe teşebbüsünün içinde yer aldığı iddiasıyla var" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı’nın dün Adana’da yaptığı konuşmayı eleştiren Bakan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: "Şahsınızın değil belki ama sizin bu zihniyetinizin, etnik milliyetçiliğinizin insanlara yaptığı haksızlıkları biz düzeltiyoruz. Türkiye böyle bütünleşir. Türkiye bir ırkın devleti değil; bir milletin devletidir. Burası imparatorluk bakiyesi bir ülkedir; ona göre yönetilmelidir. Alelade idarecilerin alelade zihniyetinde idare edilemez."
(İHA)