BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.426,77
HABER /  DÜNYA

CHP’li Kurt’tan alkol düzenlemesine tepki

CHP’li Kazım Kurt, geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen ve halk arasında ‘Alkol Yasası’ olarak bilinen kanun teklifini eleştirdi. <br/>Kurt,...

Abone ol

CHP’li Kazım Kurt, geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen ve halk arasında ‘Alkol Yasası’ olarak bilinen kanun teklifini eleştirdi.
Kurt, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Meclis’te kabul edilen kanun teklifine esnaf örgütlerinin itiraz etmediklerini ve sesiz kaldıklarını belirterek, esnafların kendi ekonomik geleceklerini zorda bırakacak uygulamanın başlamasına neden olduğunu söyledi.
AK Parti’nin yasakları sona erdireceğim diye iktidara geldiğini hatırlatan Kurt, “AKP, 3Y’yi engelleyeceğim diye iktidara geldi. Yolsuzluğu bitireceğim, yoksulluğu ortadan kaldıracağım ve yasakları sona erdireceğim diye geldi ama bugün gördük ki Türkiye’nin gündemine çok ciddi anlamda bir yasak rejimini oturtuyoruz. İnsanların yaşam tarzını değiştiriyoruz, insanların düşünme tarzını değiştiriyoruz ve insanların bireysel hak ve özgürlüklerine saygı göstermeden ‘Ben çoğunluğum, böyle yaşamanızı istiyorum’ diyerek kanun yapıyoruz” dedi.
‘Bakkal, bayiler ve bu nitelikteki küçük esnafın sonunu getirecek bir yasa AKP tarafından zorla çıkarılmıştır’ diyen Kurt, şöyle devam etti:
“CHP’li Milletvekillerinin her türlü itiraz ve direnişi tam anlamıyla bekledikleri sonucu oluşturamamıştır. Ancak, AKP zihniyetinin baskısını ve mantığını gözler önüne sermeye yetmiştir. CHP’lilerin itirazları sonucu, esnaf lehine bazı iyileştirmeler sağlanmış olsa da tüm anlaşmalara aykırı olarak sabaha karşı yeni bir önergeyle, AKP’liler tarafından, akşam 22 ile sabah 6 saatleri arasında perakende alkol satışı tüm Türkiye’de yasaklanmıştır. Ne yazık ki, esnaf örgütleri de bu konuya itiraz etmemiş, sesiz kalmış ve üyelerinin ekonomik geleceklerini zorda bırakacak uygulamanın başlatılmasına neden olmuştur.”
Öte yandan, 23 Mayıs 2013 tarihinde, Genel Kurul’da görüşülen, 2/1524 esas ve 463 sıra sayılı, kamuoyunda ‘Alkol Yasası’ olarak da bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, tartışmalar arasında kabul edilmişti.
(İHA)