BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  GÜNCEL

Zonguldakta kuduz vakası

Zonguldak'ta bir köylüyü çakal ısırdı, ahaliyi kuduz paniği sardı. Türkali Köyü'ne tüm giriş çıkışlar yasaklandı.

Abone ol Zonguldak'ın Kilimli beldesine bağlı Türkali köyde, bir kişiyi ısıran çakalın kuduz çıkması üzerine karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Köye, 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, köyde dolaşan Hasan Kılıç, bir anda karşısına çıkan çakalın saldırısına uğradı. Çevresindeki köpeklerin çakala saldırması üzerine, bu fırsattan yararlanarak kaçan Kılıç, sağlık ocağına müracaat etti.

Hayvanın kuduz olabileceği ihtimali üzerine Kılıç'ın tedavisine başlanarak, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Ekipler, köpeklerin telef ettiği çakalın baş kısmını, Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdiler. Burada yapılan tetkiklerde, hayvanda kuduz vakasına rastlanılması üzerine köy karantinaya alındı.

İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığını, 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışının da yasaklandığını söyledi.

Köydeki köpek ve kedilerin yanı sıra büyükbaş hayvanların aşılanacağını anlatan Akın, şöyle dedi:

''Köyde kuduz vakasının görüldüğüne yönelik tabelalar hazırlanıyor. Uyarı nitelikli olarak bunları asacağız. Kılıç'ın da aşıları devam ediyor. Ayrıca, köyde bir çocuğu daha çakalın ısırdığı bildirildi. Ancak, hayvana ulaşılamadı. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz, köydeki vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor.''

Köy Muhtarı Ahmet Terlemiş de anonslar yaparak vatandaşlardan hayvanlarını bağlı tutmalarını istediklerini belirterek, ''Ekipler, aşılamaya başladı. Köyde dolaşan bir kişinin çakalın saldırısına uğraması bizleri korkuttu. Gerekli önlemleri alan görevliler çalışmalarını sürdürüyorlar'' dedi.