BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zimmete geçirdi kumar oynadı

İzmir'de bir bankanın kasa sorumlusu, zimmetine 2 milyon 20 bin YTL geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Abone ol İzmir'in Karabağlar semtindeki bir bankanın kasa sorumlusu, zimmetine 2 milyon 20 bin YTL geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Karabağlar'daki banka yetkilileri, kasa görevlisi olarak çalışan ve kasanın anahtarını da yanında götüren M.A.K'nin (28) işe gelmemesi ve irtibat sağlanamaması üzerine, durumu bankanın bölge müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bölge müdürlüğünden gelen sorumlularla birlikte açılan kasada yapılan sayımda, kayıtlara göre 2 milyon 20 bin YTL'nin eksik olduğu belirlendi.

Banka yetkililerinin konuyu bildirmesi üzerine polis, M.A.K'yi yakalamak için çalışma başlattı. Evinde bulunamayan ve irtibat kurulamayan M.A.K, Bornova Evka-4 semtinde polisler tarafından yapılan kimlik kontrolünde gözaltına alındı.

M.A.K'nin, kredi kartları borcunu ödeyemez duruma gelmesi üzerine yaklaşık 1 yıl önce banka kasasından 50 bin YTL aldığını, daha sonra bu parayı yerine koyabilmek için kasadan aldığı paraları şans oyunlarına yatırdığını, sürekli olarak kaybetmesi üzerine kasadaki açığın gün geçtikçe büyüdüğünü söylediği öne sürüldü. Kasadan aldığı tutarın kapatamayacak hale geldiğini ifade eden M.A.K'nin, yaptığına pişman olduğunu bildirdiği iddia edildi.

Eşinden 1,5 yıl önce boşandığı öğrenilen M.A.K, işlemlerinin ardından ''zimmet ve emniyeti suiistimal'' suçlamasıyla hakkında düzenlenen evrakla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.