BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  POLİTİKA

Sen değil bakanın gelsin

Yeni düello ufukta gözüküyor. Akman, Kılıçdaroğlu'na 'Gel tartışalım' çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu Akman'ı muhatap almadı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTENETHABER-ÖZEL

ANKARA- CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir düello için çağrı yaptı. İNTERNETHABER aracılığıyla RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, "Gel tartışalım" sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sen değil senin bakanın gelsin" diye meydan okudu.

YENİ İDDİALARDA BULUNDU
Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında yeni belgeler açıklamışdı. Kılıçdaroğlu, Akman'ın bir Ajansın ortağı olduğu, sahte imzasıyla belge düzenlenmesine gözyumduğu ve Kanal 7 yönetici Zekeriya Kahraman'a tam yetki içeren vekaletname verdiğine ilişkin iddialarda bulunmuştu.

AKMAN 'GEL' DEDİ
Bu belgelerin açıklanmasının ardından RTÜK Başkanı Akman, yazılı bir açıklama yaparak, "ben yarın (salı) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda olacağım. Gel orada konuşalım. Sorularına yanıt vereyim. İddialara karşılık yanıtlarımı açıklayayım" diye çağrıda bulundu.

SEN DEĞİL BAKANIN GELSİN
Kılıçdaroğlu, İNTERNETHABER'e yaptığı özel açıklamada; "Akman'ın çağrısını sitenizde okudum. Hodri Meydan. Ama benim muhatabım RTÜK Başkanı değildir. Onun bakanıdır. Her kimse onun bağlı oluduğu bakan, çıksın karşıma. Nerede, ne zaman isterse tartışmaya hazırım. belgeleri ve iddialarımı kanıtlamaya hazırım. Yanıt bekliyorum" dedi.

KİM OLDUĞUNU BİLE BİLMEDEN ÇAĞRI
Kılıçdaroğlu, Akman'ın bağlı olduğu bakanın kim olduğunu bilmediğini ve görev dağılımına bile bakmadan bu çağrıyı yaptığını da belirterek, "RTÜK kime bağlıysa, Akman'ın bakanı kim ise o bakan gelsin. Başbakana bağlıysa Başbakan gelsin. İddialarımı ve belgelerimi kanıtlamaya hazırım" dedi.

MEHMET AYDIN
Üst Kurul olarak görev yapan RTÜK'ün ilişkili olarak bağlı olduğu bakanlık, Devlet Bakanlığı. TRT, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı'nın da bağlı olduğu bu devlet bakanlığında ise Devlet Bakanı Mehmet Aydın görev yapıyor. Yani, Kılıçdaroğlu'nun Fırat'tan sonra düello çağrısı yaptığı ikinci AKP'li, Devlet Bakanı Mehmet Aydın. Bakalım Aydın, bu düello çağrısına yanıt verecek mi?

AKMAN'A YANIT VERİRLER
Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Akman'ın yarın (Salı) günü TBMM Plan ve Bütçe komisyonu'nda kurumunun bütçesi görüşülürken Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelme ve iddialara yanıt verme çağrısına karşılık, "Orada CHP'li milletvekilleri var. Yanıt verirse orada karşılığını alır. Ama benim muhatabım değildir. Benim muhatabım onun bakanı ve başbakanıdır" dedi.

(YASAL UYARI: Bu haber; kaynak gösterilmeden, kullanılamaz, alıntı yapılamaz.)