BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Bu katli vaciptir fetvası

DTP ile AK Parti arasında ipler gerildi. Erdoğan'ın pompalı vatandaşı savunması Ahmet Türk'ü kızdırdı.

Abone ol

DTP'nin hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.. Başbakanın 'vatandaşın sabrı tükeniyor' uyarısı DTP'lileri çıldırttı.

Genel Başkan Ahmet Türk'e göre Erdoğan hedef gösteriyor ve din adamları gibi 'katli vaciptir' fetvası veriyor.

Parti grup toplantısında konuşan Türk, tek bayrağın ortak değeri olduğunu savundu ve kitapçıkla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Gazetecilere saldırıyı kınıyorum

Basına yönelik fiziki saldırılarla birlikte tüm saldırıları yürekten kınıyorum. Bu ülkede basının özgürce çalışması konusunda her zaman duyarlılık gösterdik. Basına karşı böyle bir uygulamanın (Hakkari'deki saldırının), DTP'nin basına karşı yaptığı çalışmaymış gibi gösterilmesi bizi üzmektedir.

DTP'yi farklı yöne çekmeye çalışıyorlar

Şimdi birileri DTP'nin demokratik tepkilerini farklı yerlere çekerek, bizi demokrasinin gelişmesi önünde engelmiş gibi gösteren bir mantıkla karşı karşıyayız. 

Tek millet anlayışı yerine

Biz bu ortak değerlerimizle bayrağı yarattık. Bayrakla ilgili bir sorunumuz yok. Türkiye'nin bütünlüğü içinde sorunların çözümünü esas alan bir yaklaşımı her zaman gündeme getirdik. Bu farklılıkları güvence altına alacak, bunu zenginlik sayacak bir anlayışın egemen kılınması için çaba gösteriyoruz. Tek millet anlayışı yerine, farklılıkları zenginlik sayan bir anlayış artık kaçınılmazdır. Bu çoğulculuğun, demokrasinin bir gereğidir. Bunu böyle görmek lazım.

Demokratik tepkiler ölçülü olmalı

Meseleye tek yönlü bakamayız. Demokratik tepkileri cana mala zarar verilmemesi konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Ama Başbakan söylemleriyle ortamı geriyor.

Gül hakem olsun

Başbakanın ruh halini görüyoruz. Hassas bir sürecin içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanını bir uzlaşı, bir diyalog ve sorunların çözümünü hedefleyen bir mantıkla göreve davet ediyoruz. Bu gergin sürecin hepimize büyük zararlar vereceğinin inancındayız, bilincindeyiz. Bizim amacımız, gerçekten halklarımızın sevgiyle kucaklaştığı bir ortamı hazırlamaktır,

Pompalı cevabı

Din adamlarının verdiği fetvalar vardı 'eh ne yapalım, katli vaciptir'. Başbakan, her türlü sabır gösterdiklerini, bundan sonra sabır göstermeyeceklerini söylüyor, 'katliniz vaciptir' fetvası veriyor.

Öcalan'a fiziki müdahale iddiası

İmralı'daki gelişmeler fiziki müdahale ulaşınca hemen o akşam Adalet Bakanını aradık. Kendisine ulaşamadık. Aradan iki saat sonra bizi aradı. 'Konuya müdahale edin kamuoyunu bilgilendirin' dedik. İkinci gün 'bunlar yalandır seçime yönelik hesaplamadır' diye açıklama yaptı.

DTP kitapçığı

Beğenmedeğiniz yönleriyle beğendiğiniz yönleriyle bu projeye karşı sizin önerileriniz ne? Kapığını açmadarn hemen açıklamalar yapıldı İşte ihanet belgesi diye.. Peki bizim parlamentodaki görevimiz ne? Halen sopa politikasıyla olaylara yaklaşıyorsunuz. Bizim muhatabımız hükümettir, Başbakandır. Sayın Başbakan bizi ne zaman dinledi?

Bin yıllık birlikteliği güzelleştirmek istiyoruz

'Gerçekten çözümden yanayız, gerçekten bu ülkede, insanlarımızın sevgiyle kucaklaşacağı bir ortamın oluşturulmasında ısrarlıyız, kararlıyız. Türkiye halkına, Türk kamuoyuna farklı mesajlar vererek, bizi ötekileştiren bir mantığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Amacımız, birlikte yaşamayı güzelleştirmektir, bin yıllık birlikteliği güzelleştirmektir