BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,97
ALTIN 2.455,30
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kitaplarda fuar bereketi

27. İstanbul Kitap Fuarından sizin için seçtiklerimiz.

Abone ol

27. İstanbul Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Yayınevleri en yeni ve en önemli kitaplarını beylikdüzü'nde ki Tüyap fuar alanında okuyucu ile buluşturdu. Bizde gidemeyenlere fuar salonlarında neler var sizin için seçtik; işte fuar'da gözümüze çarpanlar. 


Tahsin Paşa – İmge Kitabevi – 570 sayfa
“II. Abdülhamit ve II. Meşrutiyet dönemi ile İttihat ve Terakki hareketi, halen tarihin ve toplumsal bilimlerin, siyasetin kıskacında bulunan kapsamlı başkanını oluşturuyor.
"Kızıl Sultan mı, Ulu Hakan mı?" ikilemiyle başlayan siyasallaşma, bugün siyasal kültür düzeyimizle ilgili 33 yil süren iktidarıda. İktidarın Babıali'nin elinden alınıp sarayda, yani kendisinde toplanması için mücadele veren ve bununla çelişik olarak bir yandan da hukuk ve kurumlarıyla devletin merkezileştirilmesi surecini devam ettiren Abdulhamit. Bütün kuşağı etkilemiş, yetişme tarzlarının da baş etkeni olarak görülmüştür.


İsmail Hami Danişmend – Timaş Yayınları – 230 sayfa
İsmail Hami Danişmend, Türklerin niçin ve nasıl Müslüman olduklarını anlatabilecek en ehliyetli kişilerden biridir. Çünkü o, bu meseleyi ta Türklerin Müslüman olduğu dönemde yazılan Arapça ve Farsça eserlerden tutun da, bu konuda kaynak oluşturabilecek bütün yabancı bilgi ve belgeleri tek tek inceleyerek ortaya koymuştur.


 


Banu Avar – Remzi Kitabevi – 304 sayfa
Banu Avar bu bölgelerde yer alan 13 ülkede, “Böl ve Yut” şablonuna uygun olarak, halkların nasıl birbirine kırdırıldığını, komşu ülkelerin arasına kamaların nasıl sokulduğunu, “hedefe” ulaşmak için değişmez bir yöntemin, işbirlikçiler aracılığıyla nasıl sahnelendiğini yerinde gördü; bölge insanlarını dinledi ve yaşananları yazıya döktü...



Mark Tungate – Mediacat – 240 sayfa
"Erkekler de çok güzel kıyafetler giyip,sağlıklarına dikkat edip,görünüşlerine özen gösterip,aile hayatı sürüp aynı anda üst düzey bir işte çalışmaya pekala devam edebilirler.
Özü sözü bir ve becerikli ama aynı zamanda duyarlı ve kırılgan olmalarının önünde bir engel varmı?Kısacası neden "Erkek 2.0" olmasınlar?"



Ahmet Çaycı – İz Yayıncılık – 325 sayfa
Kitap Selçuklu egemenlik sembollerini hem tarihin hem de kültürün verileri olarak ele almakta ve böyle yaparak Selçuklu siyasal kültürüne ışık tutmak istemektedir.


Jean Haner – Kuraldışı – 280 sayfa
Kendi doğal akışınızla uyum içinde yaşamayı, sizi besleyecek ilişkileri kendinize çekmeyi, herkese şefkat ve anlayışla yaklaşabilmeyi yüz okuma teknikleriyle gerçekleştirebilirsiniz.
Yüzünüzdeki çizgileri artık bir estetik sorunu olarak değil sürekli gelişen ruhunuzun aynası olarak görebilirsiniz.


 


Gregg Loomis – Pegasus – 400 sayfa
“Julian Sırrı ilk sayfasından itibaren bitene dek okuyucunun ilgisini çekmeyi başaran akıcı bir kitaptır. Dan Brown hayranları Julian Sırrı’nı Da Vinci Şifresi kadar heyecan yüklü bulacaklardır. Gregg Loomis Indiana Jones tarzında karakterler yaratan yetenekli bir hikayecidir.” Midwest Book Review


 


Dr. Alan Heath-Nicki Bainbridge – Alfa Yayınları – 96 sayfa
Bebekleri uyumaları için sakinleştiren ve huysuzluk ağlamalarını dindirmeye yardımcı, güvenilir ve yatıştırıcı masaj programlan, Kolik ve diş çıkarma dahil olmak üzere yaygın olarak görülen rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olan tedavi edici programlar, Prematüre bebeklerden yerinde duramayan küçük çocuklara kadar her yaş grubu için etkili masaj serileri, Uyku ve ağlama kliniklerini başarılı şekilde işleten bir sağlık uzmanı ve danışman çocuk psikologu tarafından yazılmıştır.



Aydın Boysan – İş Bankası – 315 sayfa
Aydın Boysan yarım yüzyılı aşan mimarlık uğraşı, on yıldan fazla sürdürdüğü gazete yazarlığı, yirmi yılı aşkın bir zamandır kaleme aldığı kitaplarla bir ömre birden fazla yaşam sığdırmış bir kişi. UZUN YAŞAMANIN SIRRI, zekâ, neşe ve mizahı hayatından yazılarına akıtan bu verimli ve usta yazarın 63 yaşından sonra yazdığı 33. kitap.

 



Philippa Gregory – Artemis – 648 sayfa
Tarihi gerçekleri çağımızda devam eden söylentilerle birleştirip karıştıran Philippa Gregory, Tudor günlerini anlatan karanlık ve gerilim dolu bir roman ortaya çıkarıyor ve büyük kraliçe I. Elizabeth’i daha önce hiç kimsenin göstermediği bir şekilde resmediyor. Tutkulu, korku dolu ve duygusal ihtiyaçları bitmeyen bu kraliçeyi hiçbir şey durduramıyor.


 


Şaban Arslan – Truva Yayınları – 264 sayfa
Bu kitabın ayrıca şöyle bir iddiası da var: Aylardır medyada yer alan iddialarla ilgili kafası karışanlar, Ergenekon denilen örgütle ilgili en gerçek bilgilere sahip olmak isteyenler, okumaya öncelikle, “Rabay-Kurye Tuncay Güney Ergenekon’u anlatıyor” kitabından başlamalı. Bu kitabı okuduktan sonra, daha önce hiçbir şey bilmediğinizi fark edeceksiniz, âdeta “gözünüz açılacak”…



Sinan Meydan – İnkılap Yayınevi – 512 sayfa
1936 Türkiye-Ankara: Atatürk, J.Churchward’ın 50 yıllık araştırmalarına dayanan “Kayıp Kıta Mu” kuramının izini sürmeye başladı. Churchward, Mayalar, Mısırlılar, Sümerler ve Uygur Türklerinin MÖ 12.000’lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusu’nda sulara gömülen “Mu kıtasından” dünyaya yayıldıklarını iddia ediyordu. Atatürk, yaklaşık 3 yıl süren araştırmaları sonunda, ölmeden önce, Türklerin Orta Asya’dan önceki anavatanlarının Mu kıtası olabileceğini düşünmeye başlamıştı…


Danielle Steel – Remzi Kitabevi – 286 sayfa
Blake yakışıklı, başarılı, çok hoş, çok eğlenceli, çok iyi bir insandır ama bir kusuru vardır: Evliliğe göre değildir. Onun sorumsuzluklarından, koca ve baba olarak ortada olmamasından bıkan karısı Maxine, sonunda onu boşamış ve üç çocuğunun bakımını tek başına üstlenmiştir.


Fatih Sanlav – Talent Yayınları – 304 sayfa
Bu eser, siyasi kariyer hedefleyen herkese yol göstermek, beyin fırtınası oluşturmak ve proje içinden proje üretmek için hazırlanmıştır. Belediye başkanları, başkan adayları, aday adayları, il ve ilçe meclis üyeleri, muhtarlar, siyasetin içinde olan ve gelecekte siyaset ile belediyeciliğin çeşitli kademelerinde görev almak isteyenler için yazılmış bir başucu kitabıdır. Yerel seçimler öncesi belediye başkanlarına ve adaylara siyasi PR sağlayıcı proje ve söylemleri “Yerel Seçimler ve Siyasi PR”da bulmak mümkün.



Pınar Selek – İletişim Yayınları – 218 sayfa
Askerlik: bir “erkeklik laboratuarı”... “Erkek olarak pişme”nin zorunlu durağı... Her vesileyle kanıtlanması, savunulması, teşhir edilmesi gereken erkek kimliğinin bütün boyutlarıyla sınandığı ve bilendiği bir deneyim.. Pınar Selek, farklı sosyal koşullardan çok sayıda erkeğin askerlik deneyimleri hakkındaki anlatımlarına dayanan araştırmasında, bu deneyimin erkek kimliğini inşa edici işlevini yorumluyor.


Said K. Aburish – Elips Kitap – 320 sayfa
Bir lidere bakmak aynaya bakmakla eş değerdir; yüzünü aydınlığa, ışığa, ardını karanlığa, sırlara bırakan... Yaser Arafat... Namıdiğer Ebu Ammar... Bir mücadele adamı, halkının gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili... ''Küçük generallerim'' dediği intifada çocuklarının cılız omuzlarından, ölüm çığlıklarından yükselen, Davut yıldızından çok başka, bambaşka bir yıldız...



Hikmet Çetinkaya – Cumhuriyet Kitap – 256 sayfa
1990’lı ve 2000’li yıllar… Hikmet Çetinkaya Susurluk’tan Ergenekon’a adlı yeni kitabıyla yakın tarihimize ışık tutuyor.