BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.450,42
HABER /  POLİTİKA

Akman kınadı CHPliler çıldırdı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda başlayan ve AKP'li Altan Karapaşaoğlu'nun öfkesine yenik düşmesine kadar uzanan tartışmada son perde... Akman, kınadı, CHP'liler çıldırdı...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'li milletvekilleri komisyondaki tartışymaların ardından, basın toplantısına gittiği sırada, komisyonda Bütçesi'nin sunuşunu yapmak için konuşan RTÜK Başkanı zahid Akman, "CHP'lilerin yaptıkları bu protesto antidemokratiktir. kınıyorum" dedi.

Bu sözler CHP'lileri bir kez daha kızdırdı. Çünkü, TBMM Kmisyonuna Bütçesini sunmak üzere gelen bürokratların milletvekillerini, komisyon üyelerini bu şekilde eleştirmesi Meclis taammüllerine aykırı. Milletvekillerine komisyonda en ufak bir eleştiri yapan bürokrat mutlaka Komisyon başkanı tarafından uyarılır ya da toplantıdan çıkartılırdı.

Ancak komisyon Başkanı Akman'ın bu sözlerine tepkisiz kaldı. Bunun üzerine tutanakları çıkartan CHP'liler Başkana ve Akman'a tepki gösterdiler. CHP'li Esfender Korkmaz,komisyonda söz alarak; Komisyon başkanı Sait Açba ve RTÜK Başkanı Akman'ı eleştirdiler.

İNTERNETHABER'e konuşan CHP'li Akif Hamzaçebi; "bir bürokrat bu şekilde konuşamaz. bizi eleştirir hatta anti-demokrat bile diyebilir. Bu düşünce özgürlüğüdür. Ama kınayamaz, hakaret edemez. Komisyon başkanı gereğini yapmalıydı" diye konuştu.