BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52
HABER /  SPOR

Ziya Doğan övgü yağdırdı

Ziya Doğan, futbolcularının, ikinci yarıda maçı 2-0 mağlubiyetten çevirmesini bildiklerini söyledi.

Abone ol

Ziya Doğan, 3-2'lik galibiyetleriyle sona eren maçın ardından yaptığı değerlendirmede, daha önceki basın toplantısında Beşiktaş, Konyaspor ve Galatasaray maçlarını kazanmaları durumunda ''üst sıraların hesabını çok rahatlıkla yapabiliriz'' dediğini ve bunun ilk ayağını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İlk yarıda baskılı oynayıp gol beklerken 2 şok gol yediklerini ifade eden Doğan, ''Ama Trabzonspor futbolcuları, ikinci yarıda maçı çevirmesini bildiler. Çok daha farklı olabilirdi. Tabii ki maç kazandıktan sonra kazanmak çok kolay. Oynandı bitti ve galibiz'' dedi.

3 puanın çok anlamlı olduğunu ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Maçı 2-0 dan çevirmek bana takım olduğumuzun çağrışımını yapıyor. Futbolda 45 dakikanın uzun süre olduğunu futbolculara söyledik. Onlar da maçı çevirdi. İlk 10 dakika gol bulmak önemliydi, golü bulduktan sonra Beşiktaş takımının psikolojik olarak tedirgin olacağını biliyorduk. 2. gol de peşinden gelince çok farklı bir Trabzonspor'u sahada seyretmeye başladık. Rakibin üzerimize gelmesinden oluşan açıklarından iyi faydalandık, ancak son vuruşları yapamadık. Bunu yapsaydık daha farklı galip gelebilirdik. Oyuncuları tebrik ediyorum. Ama ben teknik direktör olarak hiçbir zaman aşırı sevgiden ve aşırı sevinmeden yana değilim. Bir sonraki maçı düşünmek zorundayız.''

Doğan, bir gazetecinin, ''Hafta içinde düzenlediğiniz basın toplantısında, Trabzonspor'da görevde bulunduğunuz dönemdeki Beşiktaş galibiyetlerinin tesadüf olduğu biçiminde açıklama yaptınız. Bu galibiyet de mi tesadüf? biçimindeki sorusuna, ''Kesinlikle doğru değil. Arkadaşınız onu biraz çarpıttı herhalde. Biz o gün basın toplantısında olan varsa şunu söyledik. Biz bir yerde tamamen denk gelme diye birşey dedik. Çünkü daha önce oynadığımız takımlarda da Beşiktaş'ı hiç yenememiştim dedim. Bu tamamen tesadüf derken o maçlara denk gelme anlamında söyledik. Hiçbir şey tesadüf değil. Bugün oynayan takım tesadüf galip geldi desek diyemez herhalde. Yanlış anlaşılma var'' yanıtını verdi.