BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  GÜNCEL

Zırhlı polis aracının haline bakın!

Bingöl'de bombalı saldırıda bozuk olduğu gerekçesiyle kullanılmayan tek zırhlı polis midibüsüyle ilgili ayrıntılarına ulaşıldı...

Abone ol

Bingöl Emniyet Müdürlüğü envanterinde makam araçları dışında çevik kuvvet personelinin kullanımına bulunan tek bir zırhlı araç vardı. Bu araç Isuzu marka bir midibüstü. Ancak zırhlı araç 4 Eylül günü Bingöl -Muş karayolunda ticari bir aracın çarpması sonucu kullanım dışı kaldı.

kazada ticari araçta bulunan 2 kişi de yaralandı. Olay Bingöl ’ün Kaleönü mahallesi mevkiinde gerçekleşen kazada 12 T 0076 plakalı ticari araç, manevra yapan 12 AF 524 plakalı sivil polis midibüsüne çarptı.

1.20120919133603.jpg

12 GÜNDÜR TAMİR EDİLMİYOR

Ancak kaza 4 Eylül günü olmasına karşın saldırının gerçekleştiği 16 Eylül kadar aradan geçen 12 günde herhangi bir tamir girişiminde bulunulmadı. Polis kaynaklarına göre araçtaki tek hasar ise sol arka tekerin dönmemesi ve sol yanındaki vuruk bölüm. Araçtaki hasarın ise 12 gündür servise götürülmemesi nedeniyle bilinmediği ifade ediliyor. Ancak olası maliyetin bin-iki bin TL arasında olduğu tahmin ediliyor.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nde bu Isuzu dışında biri infilak etmesi nedeniyle kullanılamaz hale gelen iki midibüs daha bulunuyor. Bu midibüslerin ikisinde de zırh bulunmuyor. Bingöl Emniyet’ine kayıtlı ve hepsi zırhlı bir Reno Fluance, bir Nissan arazi aracı ve bir de Wv Passat makam aracı daha mevcut.