BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tek bir terörist kalmayıncaya kadar

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, artan terör saldırılarıyla ilgili net açıklamalar yaptı.

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün içine girdiği çıkmazdan dolayı şiddeti artırdığını belirterek "Operasyonlar tek bir silahlı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir." dedi.

Bakan Şahin, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Polis Akademisi'nin tanıtım filmi izlendi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, insanların güvenlik ihtiyaçları karşılanmadan huzur ve refah içinde yaşamalarının mümkün olmadığını vurguladı. Bu sebeple insanlar çeşitli yöntemler geliştirdiğini anlatan Şahin, genellikle devletin güvenliğinin esas olduğunu, bireyin güvenliğinin ikinci planda kaldığını hatırlattı. Demokrasilerin gelişmesiyle birlikte bireyin güvenliğinin ön plana çıktığını dile getiren Şahin, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramının öne çıktığını ifade etti.

Temel hak ve özgürlüklerin anayasa güvencesi altına alındığını belirten Şahin, polis ve jandarmanın aldığı eğitim sayesinde insan hakları konusunda büyük bir seviye kazanıldığını söyledi. Türkiye'nin en büyük sorunu terör ve terörle mücadele olduğunu belirten Şahin, sorunun bu veya şu şekilde tanımlandığını hatırlattı. 

KÜRT SONUNUU YOK TERÖR SORUNU VAR

Şahin, şöyle devam etti: "Ülkemizde Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Terör sorununu sadece güvenlik sorunu olarak görmedik, görmüyoruz. Ekonomik, siyasal, kültürel, uluslararası iyi veya kötü ilişkiler içinde bütüncül yaklaşım içinde çözmeye, değerlendirmeye gayret ediyoruz. Ekonomik ve toplumsal anlamda birçok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Terörün ağırlıklı olduğu bölgeye yapılan yatırımlar sayesinde bölgenin kalkınmasının yanında bütün vatandaşlara tanınan hak ve özgürlükler sağlandıkça terör örgütü rahatsız olmaya başladı. Terör örgütü içine girdiği çıkmazdan dolayı şiddeti artırmaya girmiştir. Şiddet eylemlerinden vazgeçmeyeceğini ortaya koymuştur. Bu eylemler bizi yıldırmayacak, müsamaha göstermeyeceğiz. Mücadelemiz aynı kararlılıkla bölücü terörle mücadele devam edecektir. Operasyonlar tek bir silahlı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir."

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise Bingöl'de polis ve askerlere yapılan hain saldırıyı kınayarak şehitlere Allah'tan rahmet diledi. "Tohum saç bitmezse toprak utansın" mısrasında ifade edildiği gibi insan yetiştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Kılıçlar, geleceğin polis amirlerini eğitmenin ülkemiz adına ayrı bir gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı da hain terör saldırılarını kınadı. Polislik mesleğinin doğasında başkalarını yaşatma olduğuna dikkat çeken Fındıklı, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Son dönemdeki terör olaylarının kurumlarının önemini artırdığını dile getiren Fındıklı, Ankara'da 17 üniversiteden birinin de Güvenlik Fakültesi olduğunu ifade etti. Eğitimin iyi insan, iyi vatandaş ve iyi meslek sahibi insan yetiştirme süreci olduğunu anlatan Fındıklı, polis eğitiminin önemini sıraladı.

Konuşmalarının ardından dönem birincilerine ödüller verildi.