BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  DÜNYA

Fransa 20 ülkede elçilik kapatıyor!

Fransa'da bir mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basmasının ardından olası saldırılara karşı tedbir alındı.

Abone ol

Fransa'da "Charlie Hebdo" adlı haftalık mizah dergisi, Hz. Muhammed'e hakaret edilen "Müslümanların Masumiyeti" adlı filme destek vermek amacıyla bugün yayımlanan sayısında Hz. Muhammed'in karikatürüne yer verdi. Hz. Muhammed'in karikatürlerinin Fransız dergisinde yayımlanmasının ardından, yurdışındaki elçilik ve okullarına saldırı olacağından endişelenen Paris yönetimi önlem aldı.      Fransa Dışişleri Bakanlığı, önümüzdeki cuma günü 20 ülkedeki elçilik ve okullarının kapalı tutulacağını açıkladı.

ENDONEZYA'DA EĞİTİME ARA

Fransız mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basmasından sonra Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki bir Fransız lisesi eğitime ara vereceğini açıkladı.

Uluslararası Fransız Lisesi'nden ailelere gönderilen açıklamada, Fransız Büyükelçiliği'nden gelen talimatla lisede cuma gününden itibaren eğitime ara verileceği belirtildi. 500'den fazla öğrencisi olan lisenin, muhtemel tepkilere karşı önlem almak amacıyla kapatılacağı vurgulandı.

Fransız mizah dergisi "Charlie Hebdo" nun yeni Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamasına derginin karikatüristi ve yayın yönetmeni Charb karar verdi.

DERGİNİN SİTESİ ÇÖKERTİLDİ

Hz. Muhammed'in karikatürünü basan Fransız mizah dergisi "Charlie Hebdo" nun internet sitesi ise çökertildi. Derginin internet sitesinin ''hack''lendiği ileri sürülürken, gece geç saatlerden itibaren derginin sitesine ulaşılamıyor. Dergi yönetimi sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığını açıkladı.

AYRAULT: BU AŞIRILIKLARI ONAYLAMIYORUM

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault da karikatürlerin yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, söz konusu karikatürleri ''aşırı'' bulduğunu ve onaylamadığını söylemişti. Başbakanlık'tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Mevcut konjonktür içinde Başbakan bu tür aşırılıkları onaylamıyor ve herkesi sorumlu olmaya davet ediyor'' ifadesi kullanıldı.

"İfade özgürlüğünün, cumhuriyetin temel ilkelerinden birisi olduğu" bildirilen açıklamada, "Bu özgürlüğün yasaların belirlediği sınırlar çerçevesinde kullanılması gerektiği" görüşü savunuldu.