BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP mal bulmuş mağribi gibi

Oslo belgeleri olduğunu iddia eden CHP'ye cevap Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Abone ol

Bekir Bozdağ, belge diye sunulan metinlerin aylar önce tekzip edilmiş haber olduğunu belirterek, ana muhalefeti fiyasko açıklama yapmakla suçladı.

Beyoğlu Romanlar 2012 Konferansı'na katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının Bingöl-Muş karayolunun 16'ncı kilometresinde birliklerine dönen silahsız askerleri taşıyan konvoya düzenlenen saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ ONUN ÜZERİNE ATLIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, 2010'da Oslo'da İngiltere'nin hakemliğinde MİT mensupları ile PKK arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin mutabakat metnine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine ise Bozdağ, şunları söyledi:

"CHP'nin bu siyaset yapma tarzını gösteren bir olaydır. Zira Sayın Koç'un belge diye söylediği şeyin belge olmadığı bir gerçek. Daha önceki aylar içerisinde, Şubat ayı içerisinde Türkiye'nin bazı gazetelerinde yer almış bir haber ve bu haber de bizzat Sayın Başbakanımız tarafından tekzip edilmiş bir haber. Tabi tekzip edilmiş, daha önce yayınlanmış bir haberi şimdi yeni bir bilgiymiş, belgeymiş gibi ortaya koymak etik, ahlaki olarak doğru bir yaklaşım değildir. Bu şunu gösteriyor, CHP politika üretemiyor, proje ortaya koyamıyor. Birileri önüne bir şey getirdiği zaman da mal bulmuş mağribi gibi onun üzerine atlıyor. Doğru mu, eğri mi, bu gerçek mi, değil mi, araştırmasına girmeden ortaya koyuyor. Daha sonra da yaptığının yanlış olduğu ortaya çıkınca da büyük bir pişkinlikle yoluna devam ediyor. Maalesef bu da onun gibi fiyasko bir açıklamadır. CHP, önüne gelen her şeye inanırsa yolunu bulamaz."