BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Ziconun istediği Fenerli

Özbekistan'ın Bunyodkur takımını çalıştıran Zico gözünü Fenerbahçeli eski öğrencisine dikti.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski çalıştırıcısı Arthur Zico, Özbekistan'da görevinin başında olduğunu ve takım arayışında olmadığını söyledi. Zİco, Fenerbahçe'nin yıldız defansı Carlos için de 'Buraya gelmesinden daha doğal bir şey yok' dedi.

16. Özbekistan Kupası final maçı kapsamında yarın Oliy (yüksek) lig ikincisi Pahrakor ile yapacakları karşılaşma öncesi düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Zico, "Çalıştırdığım Bunyodkor kulübü ile yaptığım bir anlaşma var. Bu anlaşma dururken başka bir yerde takım arayışında olmam söz konusu olamaz." dedi. Zico, takımı adına başarılı olmak için görevi başında olduğunu kaydetti.

Arthur Zico, geçtiğimiz Eylül ayında Özbekistan'ın Bunyodkor kulübüyle 15 aylık bir kontrat imzalamıştı. Asya Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda eden Zico, yarınki final maçına "teknik adam" kariyerindeki 5. kupayı kaldırma adına sahaya çıkacak. Takımının Özbekistan kupasını ilk defa almak için daha çok mücadele verecek taraf olacağını belirten Brezilyalı hoca, rakip takımın da bu mücadelede pek geri kalmayacağını belirtti.

Bu arada, Zico yarınki kupayı alması durumunda bu kupa ünlü çalıştırıcının teknik adam kariyerindeki beşinci kupası olacak. Zico, önceki kupaları ise Japonya ve ardından Türkiye'de Fenerbahçe'de görev yaptığı dönemde aldığını hatırlattı.

"ÖZBEKİSTAN'DA GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

Bir gazetecinin İspanyada yeni takım arayışında olduğu şeklindeki iddialarla ilgili bir soru üzerine ise Zico, adeta şaşkına döndü. Soruyu tercüme eden tercümanı ilginç yüz hareketleri ile dinleyen Zico: "Bu haberin nereden çıktığından haberim yok. Bu konuda kimseyle ne konuştum ve ne de başka bir ülkede takım arayışında oldum." diye konuştu.

Şu anda çalıştırdığı Bunyodkor ile yaptığı anlaşmaya bağlı olduğunu dile getiren Zico, "Çalıştırıcılık kariyerimde yaptığım anlaşmaya bağlı kalma prensibim vardır. Özbekistan'da görevimin başındayım ve 2009 sonuna kadarki bir süreyi kapsayan anlaşmaya bağlıyım." ifadelerini kullandı.

Zico, Özbekistan'da daha yolun başında olduğunu; gelir gelmez kendini takımın ciddi mücadele verdiği bir dönemde gördüğünü belirtti. Brezilyalı çalıştırıcı, kendini gösterme ve takıma daha da yararlı olma adına ise kendine biraz zaman gerektiğine vurgu yaptı.

"CARLOS'UN BURAYA GELMESİ ÇOK DOĞAL"

Zico,"Roberto Carlos'un" kendisiyle çalışmak istediğinin hatırlatılması üzerine ise birçok Avrupa ülkesini örnek göstererek bu ülkelerin önde gelen tüm takımlarında yabancı futbolcuların olduğunu dile getirdi. Zico, "Bundan yola çıkarak Carlos'un böyle bir istekte bulunmuş olması çok doğal. Rivaldo gibi Carlos gelip Özbekistan'da oynayabilir. Dünya için geçerli olan yabancı futbolcu oynatma prosedürü Özbekistan için de geçerli." diye konuştu.