BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çocuğun ağzına işemiş

5 yaşındaki çocuğa inanılmaz vahşet.. Hurdacının kaçırdığı çocuğa akla hayale gelmeyecek işkenceler yapıldı.

Abone ol Yakınları tarafından kurtalan çocuğun dedesinin anlattıkları inanılır gibi değil. Talihsiz yavru şu anda konuşmakta güçlük çekiyor. Dedesinin anlattıkları inanılır gibi değil:

''Torunumu hurda toplamaya götüren R.Y., onu çırılçıplak soyup demir sopayla dövmüş. Cinsel organını çıkartıp çocuğun ağzına işemiş ve cinsel istismarda bulunmuş. Onu evde çek yatın altına kapatıyormuş"


İddiaya göre, hurdacılık yapan R.Y. tarafından 1 ay önce annesi Z.K. (30) ve kardeşleri F.K. (12), Z.K. (8) ile İzmir'in Torbalı ilçesinin Ayrancı beldesine kaçırılan Ö.C.K.'ya (5) günlerce işkence yapıldığı ve cinsel istismarda bulunulduğu öne sürüldü.

ÇOCUK YUVASINA GÖNDERİLECEK

Uşak Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatıyla, annesiyle koruma altına alınan ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri gözlenen Ö.Ç.K.'nın, Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde halen süren tedavisinden sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Uşak Çocuk Yuvası'na gönderileceği bildirildi.

SABAHA KADAR ACI İÇİNDE KIVRANDI

Olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Ö.C.K.'nın dedesi Ahmet Mıdık, olayın faillerinin yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

Torununun dün gece yarısı yakınları tarafından annesi ve kardeşleriyle Uşak'a getirildiğini belirten Mıdık, ''Kızımın akli dengesi yerinde değil. 1 ay önce eve gelen R.Y. tarafından kızım Z.K., torunlarım F.K., Z.K. ve Ö.C.K. zorla kaçırıldı. Biz olaydan sonra emniyet güçlerine durumu bildirdik. Önceki gün kızım, İzmir'den beni arayarak zor durumda olduğunu söyledi. Daha sonra oğlum özel bir otomobille İzmir'e giderek eve getirdi. Torunum geldiğinde sürekli ağlıyordu. Vücudunun her yeri yara içindeydi. Sabaha kadar acı içinde kıvrandı. Sabah sağlık ocağına götürdük'' dedi.

YAPILANLARI GÜÇLÜKLE ANLATTTI

Torunun ''kaçırıldıktan sonra sokakta dilendirildiğini, çöplükte hurda toplatıldığını ve türlü işkencelere maruz kaldığını'' savunan Mıdık, ''Torunumu hurda toplamaya götüren R.Y., onu çırılçıplak soyup demir sopayla dövmüş. Cinsel organını çıkartıp çocuğun ağzına işemiş ve cinsel istismarda bulunmuş. Onu evde çek yatın altına kapatıyormuş. Torunum bunları güçlükle anlattı. Bütün bunları bir insanın yapabileceğine inanamıyorum'' diye konuştu.

ŞÜPHELİ KİŞİ ARANIYOR

Manisa'nın Kula ilçesinde bir restoranda garson olarak çalışan Ö.C.K.'nın babası Ali Karataş (43) ise eşi ve 3 çocuğunun 1 ay önce kaçırıldıklarını belirterek, ''Nerede tutulduğunu bilmiyordum. Dün haber geldi Uşak'a gelmişler. Bu sabah olayı öğrendim. 5 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde işkence eden kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Benim elimden birşey gelmiyor. Olayın sorumlusu hala yakalanamadı'' diye konuştu.

Olayla ilgili Uşak İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, olayın faili olduğu iddia edilen R.Y.'nin arandığı ve soruşturmanın İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca sürdürüleceği kaydedildi.

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Ö.C.K.'nın tedavisi sürerken, hastane yetkilileri, çocuğun vücudundaki darp izleri nedeniyle gözlem altında tutulduğunu, ateşinin 37.5 olduğunu ve konuşmakta güçlük çektiğini açıkladı. Sağlık durumu iyiye giden çocuğun, fiziksel tedavisinin ardından psikolojik tedaviye alınacağını belirten yetkililer, çocuğun yaşadığı travma sonucu korku içinde olduğunu ifade ettiler.