BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Skandal tahliyenin içyüzü

Hüseyin Üzmez elini kolunu sallayarak özgürlüğüne kavuştu. Adli Tıp raporuna herkes tepkili... İşte tahliyenin içyüzü...

Abone ol

Raporu veren Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu Başkanı 2005'de gerçeğe aykırı rapor verdiği için 1 ay meslekten men cezası aldığı ortaya çıktı.

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla cezaevine girdi. Küçük kız savcılıkta her şeyi anlattı, annesi de bildiğini söyledi. Ancak kız, sürekli ağladığı ilk duruşmada ifade değiştirdi, 2. duruşmada ise ‘Kızın ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır’ raporu Üzmez’i kurtardı

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, hemen her dönem adının karıştığı olaylar nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim oldu. “silahlı ilk sağ görüşlü eylemci” olarak bilinen Üzmez, daha liseli bir gençken Allah düşmanı olarak gördüğü Vatan gazetesi sahibi ve başyazarı Ahmet Emin Yalman’ı 1952 yılında kurşun yağmuruna tutup yaralamış, sonra da öldü diye bırakmış, yakalanınca da 10 yıl hapis yatmıştı. 

6 AYDA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU 

Çıktıktan sonra hukuk fakültesini bitiren, Özal hükümetinde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın’ın özel müşaviri olan, daha sonra da Vakit gazetesinde köşe yazmaya başlayan Üzmez’in adı 2003’te kendisinden 39 yaş küçük genç bir kadınla evlenince bir kez daha gündeme geldi. Ardından kamuoyunun yakından tanık olduğu cinsel istismar iddiası ortaya çıktı.

GAZOZUNA İLAÇ ATMIŞLAR 

Kamuoyu, olayı şaşkınlıkla takip ederken, Vakit gazetesi, yazarına sahip çıktı. Vakit yazarlarından Abdurrahman Dilipak ise, “Üzmez, olaydan önceki gece Mudanya sahilinde buluştuğu kişiler tarafından ilaçlı gazoz içirildiğini ve bu gazozu içtikten sonra şuurunu yitirdiğini, olayları hatırlamadığını yakınlarına söylemiş” diye yazdı.

27 Ekim günü görüşülen ikinci duruşmaya İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen rapor damgasını vurdu. Raporda, “B.Ç.’nin cinsel taciz sonrası beden ve ruh sağlığının bozulmadığı” belirtildi ve Üzmez’in tahliyesinin yolu açıldı. Aynı duruşmada anne de özgürlüğüne kavuştu. 

ŞİMDİ B.Ç NE OLACAK? 

Yaşanan olaylardan sonra gelinen son noktada, özgürlüğüne kavuşan Üzmez kendisini almaya gelen genç eşiyle mutlu bir şekilde evine döndü. Kızının tacizine göz yumduğunu önce itiraf sonra reddeden anne evinin yolunu tuttu.

Uğradığı taciz sonrası bir süre okulunu bırakmak zorunda kalan, “devlet” tarafından psikolojik destek sağlanan, ancak yine devlet raporuyla “psikolojisi zarar görmediği” tescillenen B.Ç. ise şimdi devlet koruması altında kaldığı yurtta hayatına devam edecek.