BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu Belediyesi'nden örnek proje

Zeytinburnu Belediyesi 375 metrekarelik buz pisti kurdu. İlginç olan ise piste giriş biletinin nasıl alınacağı?

Abone ol

Zeytinburnu Belediyesi 375 metrekarelik iki adet buz pisti kurdu. Piste giriş için bilet almanın yolu ise bir geri dönüşüm malzemesi getirmek. Uygulama Türkiye'de bir ilk.

Buz pistine kaymaya gelenlerin patenlerininde verildigi Özgürlük Parkindaki  buz pisti kisa sure icinde İCEFANTASY tarafindan kuruldu. İCEFANTASY ayni zamanda buzda kaymayi bilmeyenlere yardimci olmalari icin pistte hoca da bulunduracak.

Türkiye'de her gecen gün hizla ilginin arttigi buz sporlari bu vesile ile gencler tarafindan daha da ilgi ile izlenir hale gelecektir. Alisveris merkezlerinde kurulan ve ücretlerinin cok yuksek olduğunu da hesaba katarsak Zeytinburnu Belediyesi'nin kurmus oldugu ve ücretsiz olan bu piste ilginin yoğun olacagi kesin gibi gözüküyor.

Özellikle okullardan servisle ögrenciler buz pistine tasinarak buzda kaymalari saglanacak. Bu sure icinde  Zeytinburnu'nda okuyan ve kaymak isteyen bütün ögrencilerin buzda kaymayi ögretilecegi projesi  Türkiyede ilk kez sosyal bir proje olarak İCEFANTASY önerisi ile Zeytinburnu Belediyesi tarafindan uygulanmaktadir.  Onumuzdeki sene bircok belediyeninde uygulayacagi bu proje ile butun okuyan cocuklara buzda kaymayi ogretmek hedeflenmektedir.

Bu proje ayni zamanda Su Sporlar Federasyonu ve SODES prosi olarak hayata gecirilebilmek icin proje calismalarina da baslanmis bulunmaktadir.  İCEFANTASY tarafindan  yürütülen proje calismasiyla,  yazilip bu kurumlara sunulduktan sonra  Türkiyede okuyan bütün cocuklarin buzda kaymalari saglanacaktir.

Zeytinburnu Özgürlük Parki ve belediye hizmet binasi önunde 10-03-2010 tarihinde saat 10.00'da acilacak olan pist 1.5 ay Zeytinburnu gencligine  hizmet edecektir.