BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kendi kazdığı kuyuya düştü

Gizli tanıklarla ilgili açıklama yapan CHP, Sonsayfa'ya verdiği yanıtta öyle bir çuvalladı ki...

Abone ol

Sonsayfa ile CHP yönetimi arasında başlayan 'Gizli tanıklar' polemiği alevlendi.

www.sonsayfa.com  CHP'li yöneticilerinden siteye yönelik olarak yapılan açıklamalardaki suçlamalara cevap verme kararı aldı.

İşte sonsayfa.com'un o yanıtı:

Önce CHP'lilerin komplo kurulduğuna dair yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz. Daha sonra bu açıklamaların ne kadar dengesiz, aynı zamanda bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ve suçüstü yakalanan vekillerin kendilerini kurtarmak için nasıl kamuoyunu yönlendirdiğini açıklayacağız.

CHP’liler Sonsayfa sitesini kendilerine tuzak kurmakla suçladılar. Sonsayfa’nın muhabirleri üzerinden CHP’li vekillere tuzak kurduğu belirtilirken olay CHP’li çok önemli bir ismin ağzından şöyle aktarıldı:

“Sonsayfa muhabirleri tarafından, Gizli tanıkları ayarlanmış ve Radikal muhabiri ile buluşturulmuştur, o sırada görüntüleri de alınmıştır. Gizli tanıklar CHP ye kurulmak istenen komplonun bir parçası haline getirilmek istenmektedir. Erzincan Eriza Otel'de Sayın Ahmet Ersin'in yanına iş istemek için gelen ve daha sonra sonra Ankara'ya gelerek sözde baskı altında ifade vermiş de bunu düzeltmek istiyormuş gibi davranarak CHP'li milletvekillerini heveslendirip soruşturmaya bulaştırmak isteyen gizli tanık Munzur ve çevresindekiler bu kumpasın parçasıdır. CHP camiası olarak bugüne kadar adı geçen gizli tanıklara hiç itimat etmedik ve onlarla Erzincan soruşturması çerçevesinde hiç görüşmedik. Sonsayfa.com’un yaptığı ve yazdığı haber de tamamen bir komplodur ve habercilik anlayışı ile bağdaşmayacak davranışlardır. Gizli tanıkların yanındaki Davut Konıg denilen mafyacı adam, Radikal muhabirine "CHP’lilerle dava çerçevesinde görüştük" diye yalan söylemişlerdir. Bizden hiç kimse gizli tanıkları yönlendirecek şekilde görüşmemiştir, telefonda varsa bir söyleyeceğiniz niye bizi rahatsız ediyorsunuz, gidin resmen ifade verin denmiştir. Yarın birgün Sonsayfa sitesinde CHP'li etkin bir isimle gizli tanık Munzur'un parti binalarımızdan birinde görüşmesini gösterir bir fotomontaj yayınlanırsa, buna da kimse şaşırmamalıdır. Komplo kurulmak istenen CHP her dönem hukuka saygılı hareket etmiştir ve etmeye devam edecektir."

Birinci iddia: Sonsayfa muhabirleri tarafından gizli tanıklar ayarlanmış ve Radikal Gazetesi muhabiri ile buluşturulmuştur.

SONSAYFA'NIN BİR TANE BİLE MUHABİRİ YOK!

- Her şeyden önce sonsayfa.com'un dışarda çalışan bir tek muhabiri yoktur. Dolayısıyla diğer bütün intermet sitelerinde olduğu gibi sonsayfa.com ajanslardan haberleri almaktadır. Özel haberlerle ilgili konularda ise muhabirimiz olmayan fakat sonsayfa.com'u seçen kişiler tarafından son derece önemli haberler için sitemiz blgilendirilmekte ve tercih edilmektedir. Bu bütün internet siteleri için geçerlidir.

Böylelikle CHP'lilerin açıklamalarının ve suçlamalarının tamamı aslında daha ilk cümlede çürümektedir.

İkinci iddia: Gizli tanıklar CHP'ye kurulan komplonun parçası haline getirilmek istenmektedir.

GİZLİ TANIK MUNZUR'UN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

- Sonsayfa.com gizli tanıkların fotoğraflarını ilk kez haberin yayınlandığı gün görmüştür. Daha önce gizli tanık Munzur'un kim olduğu konusunda herhangi bir bilgisi yoktur. Ama CHP milletvekili Ahmet Ersin Erzincan'a giderek bir pastane de ( dün yapılan baskın sırasında bu pastanede gözaltılarda yaşanmıştır) gizli tanık Munzur'la görüşmüş ve olayın basına sızmasının ardından aile ve boşanma konularının görüşme sırasında ele alındığını söylemek zorunda kalmıştır. Erzincan'daki çok önemli bir soruşturma için bu il'e giden milletvekilinin yine bu soruşturma da gizli tanık olarak ifade veren Munzur'la yaptığı ailevi sohbeti okurların ve Türkiye'nin değerlendirmesine bırakıyoruz.

Yine bir başka milletvekili Erol Tınaztepe'nin "Gizli tanıklar Ankara'ya gezmeye gelmiş onlara gidip ifade vermelerini söyledim" şeklindeki komik açıklamasını da yine kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

CHP'Lİ VEKİLLER BAYKAL'A ŞİRİNLİK YAPARSA!

Üçüncü iddia: CHP camiası olarak bugüne kadar adı geçen gizli tanıklara hiç itimat etmedik ve onlarla Erzincan soruşturması çerçevesinde hiç görüşmedik. Sonsayfa.com’un yaptığı ve yazdığı haber de tamamen bir komplodur ve habercilik anlayışı ile bağdaşmayacak davranışlardır.

- Türkiye'nin gündemini alt üst eden bir soruşma yapılıyor ve bu soruşturma için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal avukatlık görevini üstlenerek soruşturma tamamlanmadan bahse konu kişileri savunmaya başlıyor, ardından genel başkana şirin görünmek isteyen vekiller soluğu Erzincan'da alıyor.

Durum böyle iken, gizli tanıklarla pastanede gizlice bir araya geliniyor ve CHP'li vekil soruşturmayla direkt bağlantısı olan ve çok önemli itiraflarda bulunan Munzur'la soruşturma kapsamında bir tek konuşma dahi yapmıyor. CHP'lilerin bu iddiasına parti tabanlarından inanacak bir kişi dahi bulamayacakları gün gibi ortada iken, kafa karıştırmaya yönelik bu tür açıklamalarla olay, örtbas edilmeye çalışılmaktadır.

BU SÖZLER ACİZLİĞİN İFADESİ

Dördüncü iddia: Gizli tanıkların yanındaki Davut Konıg denilen mafyacı adam, Radikal muhabirine "CHP’lilerle dava çerçevesinde görüştük" diye yalan söylemişlerdir. Bizden hiç kimse gizli tanıkları yönlendirecek şekilde görüşmemiştir, telefonda varsa bir söyleyeceğiniz niye bizi rahatsız ediyorsunuz, gidin resmen ifade verin denmiştir.

- Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir söz vardır. CHP bu konuda sabıkalıdır. İki CHP milletvekili her ne kadar biri, ailevi nedenlerden ötürü, diğeri de Ankara'ya gezmeye geldiler ben de görüştüm demiş olsa bile gizli tanık Munzur'la biraraya geldiklerini kendileri itiraf etmişlerdir. Şimdi ellerinde hiç bir delil yok iken ve bir tek muhabirimiz dışarda çalışmıyor iken, SONSAYFA.COM MUHABİRLERİ bize komplo kurdu suçlaması CHP'li idarecilerin aciziğini ortaya koymaktadır.

ANA MUHALEFET PARTİSİNİ TELAŞ SARDI!

Beşinci iddia:Yarın birgün Sonsayfa sitesinde CHP'li etkin bir isimle gizli tanık Munzur'un parti binalarımızdan birinde görüşmesini gösterir bir fotomontaj yayınlanırsa, buna da kimse şaşırmamalıdır. Komplo kurulmak istenen CHP her dönem hukuka saygılı hareket etmiştir ve etmeye devam edecektir."

- CHP'lileri anlaşılan büyük bir telaş sarmış. Şimdi gizli tanık Munzur'la parti binalarından birinde yapılan görüşmenin ortaya çıkmasından korkuyorlar. Bu görüşme fotoğraflı olarak basına yansırsa şimdiden fotomontaj açıklaması ise kendilerince önlem alıyorlar. Ve bu önlemi de sonsayfa.com'u suçlayarak yapıyorlar. Bizi fotomontajlı resimler yayınlamakla itham ediyorlar. Fotoğraflar ortadadır. Uzmanlar bu fotoğraları günlerce tetkik edebilir. Fotomontaj olmadığına onlarda kanaat getireceklerdir.

VE SON OLARAK;

Sonsayfa.com CHP'lilerin bu telaşını anlamaktadır. Ortada çok büyük bir soruşturma halen yürümektedir ve iki milletvekilinin gizli tanıklarla buluşması ve bu tanıkların bazı gazetecilerle görüşmesi, ardından bu görüşmelerin ortaya çıkması bütün planları alt üst etmiştir.

CHP'liler önce kamuoyuna gizli tanıklarla ilgili buluşmalarında yaptıkları görüşmelerin içeriğini tam olarak açıklamalıdırlar. Ailevi konular ve gezmek için gelmişler görüştük safsatasına, bu ülkenin insanını aptal yerine koyarak inanmaları beklenmemelidir.

Bu açıklamalarla beş yaşındaki bir çocuk dahi inandırılamaz. Kaldı ki görüşmeler soruşturmanın çok ciddi boyutlara ulaşıp tutuklamaların başlamasından hemen sonra gerçekleşmiştir.

Sonsayfa.com ne CHP'lilere ne de bir başka partiye, kişiye ve kuruma komplo kurmaz. Bu basının işi değildir. Basın elindeki gücü komplo kurmak için değil vatandaşlara gerçeği anlatmak, göstermek ve hizmet için kullanır. Ama bu konuda ehil olanlar ( bunlar her kim isler) herkesi kendileri gibi görerek, suçlayıcı açıklamalar ve belgesiz mesnetsiz değerlendirmelerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadırlar.

Sonsayfa.com CHP'li yöneticilerin deliye döndükleri haberin yayınlanmasının ardından yaptıkları bu açıklamaları ortaya çıkan skandalı ört bas etmek için yapıldığını bilmektedir. Türkiye'nin en büyük partilerinden biri olan CHP'nin böylesine kirli ve karanlık işlerin içine girmesini anlamak mümkün değildir. Soruşturmanın syerini değiştirecek gizli tanıklarla yapılan görüşmeler bu karanlık işlerin açık seçik bir örneği olarak karşımızda durmaktadır.

Bu vesileyle sonsayfa.com elinde delil ve belge olmazsızın haber yapmamaktadır. Sitemizin muhabirinin komplo kurduğunu söyleyerek ortaya çıkan CHP'lileri, bu iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. İspatlayamadıkları takdirde komplo iddiları için kamuoyundan özür dilemelerini bekliyoruz.

SAYIN VEKİLLERE ÖNEMLİ HATIRLATMA

Ve CHP'li vekillere çok önemli bir hatırlatma yapma gereği duyuyoruz. Anayasanın 288. maddesi şöyle diyor: "Bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde verilecek ceza yarı oranında artırılır."

Kısaca CHP'li vekiller suç işlemiştir. Bu görüşmeleri kendi ağızlarından itiraf etmişlerdir. Bu konuda savcıların harekete geçmemesi de ayrı bir konudur.