BIST 9.998
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.405,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadınlar günü Büyükçekmece AKM de kutlandı

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Kadınlar Günü Paneli Büyükçekmece AKM’de dün gerçekleştirildi.

Abone ol

Türkiye’nin kadın hakları konusunda dünyada önder sayılabileceğini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Bu düşünce bulunduğum her platformda hep yetkiyi öncelikle bayanlara vermişimdir” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi’nde müdürlerin çoğunluğunu bayanların oluşturduğuna değinen Başkan Akgün; “ İlçemizde sivil toplum kuruluşlarının çoğunluğunda bayanlar başkanlık yaparken Belediyemizde de 21 müdürlük var bunun10 tanesi bayan müdürdür. Türkiye’de ilk defa temizlik işleri müdürlüğünü yapan, bayan temizlik işleri müdürü Büyükçekmece’dedir. Kadınlarımız boyunlarını bükmemeli haklarını sonuna kadar savunmalıdır ” dedi.
Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bölge Milletvekili Av. Mehmet Ali Özpolat’da Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermesinin üzerinden yıllar geçmesi ve Türkiye’deki nüfusun yarısının kadınlardan oluşmasına rağmen bayanların haklarını yeterince savunamadıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra Kadınlar günü ile ilgili panele geçildi panelde ilk konuşmacı olarak ilk Bayan Başsavcısı Emekli Savcı Işıl Keskin konuştu. Keskin konuşmasında;Kadındaki şiddet konusuna değindi. Işıl daha sonra işyerlerinde ve eğitim kurumlarında meydana gelen kadınlara karşı cinsel saldırıları anlattı. Panelde ikinci konuşmacı olarak söz alan İTÜ Öğretim Görevlisi Sanatçı Emel Şenocak “ Her şeyin başı eğitimden geçer. Burada bütün iş anneden geçer anne çocuğunu eğitirken kız erkek ayrımında adaletli olmalı kız kardeşe karşı saygı ve sevgi duyması noktasında eğitmelidir” şeklinde konuştu.

Sanatçı Emel Şenocak’tan sonra söz alarak
günümüze kadar çalışma hayatında yaşadığı kesitlerden söz eden sanatçı Ayla Algan, konuşmasında şunları söyledi; “Bütün Anadolu Şamanları kadındır. Kadın figürü sanata getirdiği müspet ve duygusallık ve mutluluk getirir.”