BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli o sözlerin parasını ödeyecek!

Devlet Bahçeli grup toplantısında Erdoğan'a esip gürlemişti. Mahkeme onun aleyhine karar verdi. O sözlerin parasını ödeyecek.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 10 bin TL manevi tazminat kazandı.

Erdoğan'ın, 17 Kasım 2009'da MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kendisine yönelik sözleri nedeniyle, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye açtığı manevi tazminat davasında karar çıktı.

Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey katıldı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, "Bu ağız, milletimize kan kusturan teröristlerin cinayetlerini maskelemek için kullandığı propaganda makyajıdır. Ne tesadüftür ki, Kandil kadrolarının sloganları Başbakan’ın ağzına sakız olmuştur. Doğrudur, şehit ve gazilerin anaları ağlamaktadır. Milletimizde onlarla birlikte ağlamaktadır. Bunu önlemenin yolu, anaları ağlatanların hakkında kesinkes gelmektir. Ancak o zaman anaların ağlamaları bir nebze olsun duracaktır" dedi. 

Başbakan Erdoğan’ın niyeti yalnızca şehidi kucaklayan ve sahiplenen muhterem vatandaşlarımızı sorgulamak değil, aynı zamanda şehadete neden olan kutlu mücadeleyi aşağılamak ve küçümsemektir

Şehadete neden olan katillerin sorgulanması gerekirken, şehidi omuzlarında taşıyanların tartışılıyor olması Başbakan’ın girdiği ahlak bunalımının apaçık göstergesidir.

ERDOĞAN'IN VASIFLARI

Bu aynada karşısına çıkacak görüntü;

- İmralı canisi ile kol kola giren,
- Kandil’den medet uman,
- Teröristleri kucaklamak için Habur’da bekleyen,
- PKK ile gizli ve aracılı pazarlıklar yapan,
- Barzani’nin önünde eğilen,
- Teröre teslim olan ve,
- Etnik bölücülüğün önünü açan bir Başbakan yansıması olacaktır.
Başbakan bu alanlarda rakipsizdir; bu vasıflara sahip olmada eşsizdir.

Avukatların son beyanlarını dinleyen Mahkeme Hakimi Selahattin Şimşek, davayı kısmen kabul ederek, Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildiğini açıkladı.

Erdoğan, grup toplantısındaki sözleriyle, ''Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı'' gerekçesiyle, MHP Genel Başkanı Bahçeli hakkında 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı.