BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  GÜNCEL

Polat Cimbom'un mali durumunu açıkladı

Galatasaray son birkaç senedir ekonomik olarak son derece kötü durumda. Son durumu Başkan Polat açıkladı.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, ekonomik açıdan güneşi görmeye başladıklarını belirtirken, çok da rahat olmadıklarını söyledi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen aylık olağan divan kurulunda konuşan başkan Adnan Polat, sarı - kırmızılı kulübün bir yola girdiğini kaydederek, "Daha önce Galatasaray karanlıktaydı, bir tünelin içindeydi. Sıkıntılı bir dönem yaşıyorduk. Artık güneşi görmeye başladık. Nakit akışı açısından sanılmasın ki her şey günlük güneşlik. Önümüzde mali disiplin sağlanması gereken en az iki sene var. Yapılan 5 yıllık nakit akışın planında, kademe kademe artıya geçeceğini ve borçlarını ödeyeceğini görüyoruz. Endişe edecek bir şey yok. Ama çok daha rahat değiliz. Rahatlamamız 2011 yılının başından itibaren kendisini hissettirmeye başlayacaktır. Ama daha sıkıntı devam ediyor.'' ifadesini kullandı.

Öte yandan Seyrantepe'ye yapılmakta olan Türk Telekom Arena Stadı'nın açılır kapanır çatısıyla ilgili spekülasyonlara da değinen Adnan Polat, stadın ihalesi sırasında TOKİ'nin isteği üzerine ''Açılır, kapanır'' bölümünün ihalesinin sonraya bırakıldığını anlatarak, "Bu şekilde yapsaydık ihaleyi en az 4 ay daha uzatmamız gerekiyordu. TOKİ başkanı, 'Ben ihaleyi başlatayım, üstünün açılır kapanır kısmı ikinci bir ihaleyle devreye alalım' dedi. Biz de bunu kabul ettik. Bize stat anahtar teslim şekilde verilecektir. Üstünün açılır kapanır kısmı yapılacaktır, bunu artık spekülasyonlara sokmayalım.'' şeklinde konuştu.