BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  EKONOMİ

IMF açıklaması Erdoğan'ı mutlu etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ve genel af tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Uluslararası Para Fonu (IMF)'nin Türkiye ile anlaşmaya gerek olmadığı yönündeki açıklaması Başbakan Erdoğan'ı sevindirdi. 

Belediye gelirlerinde anlaşmazlık

Belediye gelirleriyle ilgili taleplerin kabul edilmediğini belirten Erdoğan, “Sadece bu konu değil, başka konularda da anlaşma sağlanamadığı için IMF ile bir stand-by yapılmadı” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye-Güney Kore İş Forumu yemeğine katıldı. Yemekten sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kendi ayakları üzarinde duran ülke

Son geldiğimiz noktada Türkiye’nin ekonomik noktada ayakları üzerinde duran bir ülke ve böyle bir anlaşmaya gerek kalmadığı kanısı IMF’de de oluştu. Mayıs ayında yine yapılmakta olan madde 4 diye nitelendirilen konuyla ilgili çalışmalar devam edecek. Türkiye malum IMF üyesi 192 ülkeden biri bu çalışmalarımızı rutin bir şekilde devam ettireceğiz. Böyle bir anlaşmanı yapılmayacağına ortak olarak varmış durumdayız.  Türkiye ayakta duran bir ülke. IMF ayakta duramayan ülkelerle ilgileniyor. Türkiye'yi böyle görmeleri bizi ayrıca mutlu etmektedir.

Genel af

Tam aksine CHP sabah başka akşam başka söyler dedim. Gündemde böyle bir şey söz konusu değil.

Nükleer santral

Güney Kore ve Türkiye bölgede ortak çalışma başlatacak. Şartlar karşılıklı olarak mutabakat zemini oluşturursa asıl anlaşmayı yapmış olacağız.