BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ceza gelirse aslan gibi yatarım

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'unda düzenlediği basın toplantısında kendisiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

Abone ol

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kendisine verilen hapis cezalarıyla ilgili olarak yargıya güvendiğini belirterek, ''Kaçacakmış diyorlar, kaçmayacağım, ceza gelirse aslan gibi yatarım'' dedi.

Belediye Başkanı Sedefçi, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, makamındaki plazma televizyonda bulunan dinleme cihazının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla konulduğunu Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu'ndan öğrendiğini söyledi.

Yargıya güveninin her zaman olduğunu ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu: ''Yargıya güvenim sonsuz ama Türkiye'de son dönemde esen rüzgarlardan dolayı da biraz endişem var. Alınan mahkeme kararlarında rüşvet kararı yok. Bir kuruş rüşvet yemediğimin bu mahkeme kararları birer tescili. Mahkemenin kararlarını tanımıyor değil, kararlarına katılmıyorum. Ben masumum ama mahkeme o kararları verdi. Bağımsız yargıya da güveniyorum. Türkiye'de hala birkaç bağımsız kalan kuruluşun olduğunu biliyorum. Ben müthiş kamu menfaati olan ihale yaptım. Ödül beklerken ceza aldım. Benim başımı öne eğemezler, ben dayanıyorum ama personelim komisyonlara girmek istemiyor, kararların altına imza atmak istemiyor. Belediyede iş verimi düştü. Cezam varsa çekerim ama belediyemle uğraşmayın. Yargıtayın bağımsızlığına inanıyorum. 'Kaçacakmış' diyorlar, kaçmayacağım, ceza gelirse aslan gibi yatarım. Aslan gibi masum olduğumu ciyak ciyak bağıra bağıra cezamı çekerim, Allah o günleri göstermesin.''

Hamdi Sedefçi, istifa edeceğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Soruları da yanıtlayan Sedefçi, bir gazetecinin ''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon davalarının görüldüğü mahkeme, bundan endişeniz var mı?'' sorusu üzerine şöyle konuştu: ''Bir Ergenekon eksikti. Bu tür işlerle benim işim olmaz. Türkiye'de herkes bir yerlere koyuluyor. Benim kimseyle tanışıklığım, görüşmüşlüğüm yok. Darbeye de kesinlikle karşı bir insanım. Her şeyin demokrasi çerçevesinde yasal boyutta işlemesi taraftarıyım.''

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'ye ''halı saha ihalesine fesat karıştırma'' iddiasıyla Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada 18 Şubat 2010 tarihinde 4 yıl 2 ay hapis cezası, Edirne'deki ''Arasta'' operasyonu kapsamında Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada ise ''su arıtma ve imtiyaz hakkının devri ihalesi ve danışmanlık ihalesine fesat karıştırma'' suçlarından 3 Mart 2010 tarihli duruşmada toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Sedefçi, iki ayrı davadan hakkında verilmiş toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili olarak Yargıtaya temyiz başvurusunda bulunmuştu.