BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Zananın önderi Apo

Burası Diyarbakır meydanı, konuşan Leyla Zana. Ama bu sözler olay yaratır...

Abone ol

DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi.

Mitingde kalabalığa Kürtçe hitap eden DEP eski milletvekilli Leyla Zana, "Sizin oyunuz birliğedir, oyunuz kimliğinizedir. Sizden isteğim budur. Bu sefer de barışa elimizi uzatacağız. İstiyorlar mı istemiyorlar mı? Elimizi son kez uzatıyoruz. Kimseye zorla elimizi uzatmıyoruz. Her kişi, her grup, her millet onuruyla hassiyetiyle yaşıyor. Kimse bizim hassasiyetimizle ve onurumuzla oynamasın. Elimizi son kez uzatıyoruz. Tutmazlarsa geri çekeceğiz" şeklinde konuştu.

ÖNDERİMİZ İMRALI'DAYDI
Zana konuşmasında Diyarbakır için "Kürtlerin siyasi kıblesi" tanımlamasını yaptı. Diyarbakırlılara, "senden öyle bir ses istiyorum ki sadece Ankara duymasın, bütün dünya duysun" diye seslenen Zana, Diyarbakır'ın daha önce DEP'li milletvekillerini çıkarması ve AB sürecindeki rolü gibi "büyük adımlar" attığını söyledi. Zana şöyle konuştu:

"Amed dört kez öyle büyük adımlar attın ki bütün dünya halkları imrendi. İki adımın üzüntülü oldu. biri 91'de yoldaşımız, arkadaşımız Vedat'ı yolcularken yapılan büyük adımdı. İkinci adım ilk kezdi. Kültürün, dili için bir kaç kişi Meclis'e gönderdiniz. Üçüncü sefer de üzüntülüydü. Bütün Kürtlerin yüreğinde siyasi depremdi. 99'da önderimiz İmralı'daydı" Zana'nın bu sözleri üzerine miting alanını dolduran kalabalık "Biji Serok Apo" sloganları attı.

Zana dört bağımsız adayı Meclis'e gördemeninin Diyarbakır için bir diğer büyük adım olacağını ifade etti.