BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bebeğe uyuşturucu iddiası

3 aylık bebeğe uyuşturucu iddiası mahkemelik. Olay dadı konuştu.

Abone ol

Pelit Pastaneleri'nin ortaklarından Ozan Ayan'ın oğlu Ali'ye uyuması için 3 aylıkken uyuşturucu içeren ilaç verdiği iddiasıyla yargılanan Gürcü dadı Rubaba Özdoğan, suçsuz olduğunu söyledi.

İlk kez hakim karşısına çıkan Rubaba Özdoğan, "Bebeğe gelen 8. dadıyım. Anne işe başladığım gün benden önce çalışan dadının bebeğe uyku ilacı verdiğini söylemişti. Benim ilaç vermem için deli olmam gerekir" dedi.

İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya kötü muamele suçundan 1 yıla kadar hapsi istenen Rubaba Özdoğan katılırken, şikayetçi Ozan Ayan ise duruşmaya gelmedi. Suçlamaları kabul etmeyen Rubaba Özdoğan, "Şikayetçi ailenin yanına girdiğimden beri çok güzel bir çalışma ortamımız vardı. 17 Temmuz 2006 tarihinde arkadaşımın doğum günü olmasına rağmen, doğum gününe geç kalarak bebeği doktor kontrolüne götürdük. Doktor çocuğun çok iyi bakıldığını, çok iyi olduğunu söyledi. Çocuğun rengi ve durumu gayet iyiydi. Annenin çocuğun devamlı uyuduğu konusundaki beyanını kabul etmiyorum. Çocuk devamlı uyumuyordu. Ben devamlı sallıyordum" diye konuştu.

2 aylık bebeğe gelen 8. dadı olduğunu söyleyen Rubaba Özdoğan, bebeğin annesinin kendisinden önceki dadının bebeğe ilaç verdiğini söylediğini öne sürdü. Avukatı Sabri Turhan ise bebeğin her ay götürüldüğü doktorun tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, bildirilmesine rağmen duruşmaya gelmeyen şikayetçinin zorla getirilmesine karar verdi.