BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  MAGAZİN

Barış ölünce kıymete bindi

Kör ölür badem gözlü olur demişler. Yaşarken satmayan albümleri yok satıyor.

Abone ol
Üç hafta önce Bodrum'da trafik kazası geçiren ve hayata gözlerini yuman Barış Akarsu Türkiye'yi yasa boğdu. 28 yaşındaki şarkıcının ani ölümü 'İnsan sevdiklerinin değerini kaybettikten sonra anlar' sözünün gerçekliğini ortaya koydu.

Sağlığında tutmamıştı
'Akademi Türkiye' adlı yarışmada birinci olduktan sonra, 2005 yılında 'Islak Islak' adlı ilk albümünü çıkaran Akarsu, umduğu satış grafiğini yakalayamamıştı. 2006 yılında yakışıklı şarkıcı bu kez 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek' adında bir albüm çıkardı. Ancak bu albüm de en çok satanlar listelerine girmeyi başaramadı.

30 binlik satışa ulaştı
Ancak Akarsu'nun ölümünden sonra genç şarkıcının albümleri kıymete bindi. Ona her zaman sahip çıkan eski hayranlarının yanına yenileri de eklendi. İki albümü de sadece bir hafta içinde en çok satanlar listesinin ilk sıralarına tırmandı. 'Islak Islak' satış listelerinde beşinciliğe kadar yükselirken, 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek' 7'nci sıraya çıktı. Albümler, Akarsu'nun kaza yaptığı tarihten bu yana yaklaşık 30 binlik satış rakamına ulaştı.