BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.392,68
HABER /  SPOR

Zamanında dönmeyen Lincoln PAF takıma

Pazartesi günü Florya’daki sezon açılışına mazeretsiz olarak katılmayan Brezilyalı futbolcuyla ilgili ihtarnameyi çekti.

Abone ol

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln pazartesi gününe kadar gelmezse, sözleşmesinin tek taraflı feshi için düğmeye basılacak.

Ülkesinden yine zamanında dönmeyen Lincoln’de flaş gelişme... Galatasaray Yönetimi, pazartesi günü Florya’daki sezon açılışına mazeretsiz olarak katılmayan Brezilyalı futbolcuyla ilgili ihtarnameyi çekti.

Eğer Sambacı, pazartesi gününe kadar Türkiye’ye dönmez ve antrenmanlara katılmazsa, sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilecek. Daha önce iki kez kulüp tarafından aynı gerekçeyle ciddi para cezaları alan tecrübeli futbolcu, üçüncü kez zamanında işbaşı yapmadığı için Galatasaray’a çok ciddi bir tazminat ödeyecek.

Bu paranın içinde bonservis, yıllık kazandığı ücret, menajerlik bedeli gibi ekstra unsurlar var ki, bir araya geldiğinde yaklaşık 10 milyon Euro’ya tekabül edebiliyor. Ayrıca Lincoln’e 4 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesi de gündeme gelecek.

Ortega emsal olacak

Bu davada emsal olarak Fenerbahçe’nin Ortega’yla yaşadığı FIFA ve CAS süreci gösteriliyor. Sarı-Lacivertli kulüp aynı gerekçeyle Arjantinli yıldızı büyük bir tazminat ödemeye mahkum etmiş ve hak mahrumiyeti almasını sağlamıştı. O davanın kazanılmasında en büyük rolü oynayan Kemal Kapulluoğlu, Galatasaray’ın da danışmanlığını yapacak. Lincoln’ün tüm ödemelerini zamanında yapan Galatasaray’ın elinin çok güçlü olduğu belirtiliyor.

PAF Takıma gidebilir!

Eğer Lincoln bu süre içinde kendisine kulüp bulursa, gitmesi için kolaylık sağlanacak. Menajeri Wittmann, Diego’yu kaybeden Werder Bremen, Schalke ve Hamburg’la görüşmelere başladı bile.

Ama tecrübeli futbolcu pazartesiye kadar İstanbul’a dönerse, 300 bin Euro para cezasının yanı sıra kredisi tamamen tükenmiş bir oyuncu olarak Florya’da kalacak. PAF Takıma gönderilmesi bile ihtimaller arasında.