BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  MEDYA

Zaman'ın 8 gün önceki ilginç haberi

Hükümetle kavgaya tutuşan cemaatin amiral gemisi Zaman, ses kayıtları üzerinden tam sayfa Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Abone ol

İnternete düşen ses kayıtları 18 Şubat'ta Zaman gazetesinin "Bir sözde demokratın portresi" başlığıyla verdiği haber sonrası daha farklı bir anlam kazandı. 

Hayat hikayesi Başbakan Erdoğan'a çok benzeyen ve yolsuzluktan hapse düşen Tayvanlı politikacıyı Zaman 8 gün önce yazmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te dinlettiği ses kayıtlarını yayınlayan Zaman gazetesi "Türkiye, bu ses kayıtlarını konuşuyor" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

Tapelerin tam metninin 13. sayfada yayınlayan gazete, uzmanların "kayıtlar montaj değil" açıklamasına yer verdi.

TAPELER YAYINLANDI

Muhalefet partilerinin istifa çağrılarını haberin spotuna taşıyan gazete, Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup konuşmasında, CHP'nin hazırladığı kayıt görüntülerini gösteren fotoğrafı sayfanın ortasına koydu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Kayıtları incelettik Ağrı dağı kadar gerçekler" sözüne yer veren Zaman, haberin yanında Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında çelişkili bulduğu sözlerine yer verdi.zaman.20140226085941.jpg

"Helal paraysa bu ne telaş" diyen Selahattin Demirtaş ile Yargıtay başsavcısını göreve çağıran Devlet Bahçeli'nin sözleri de, sayfanın sağında yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın dünkü açıklamaları "dinlemeleri dublaj ve montaj diye savundu" diye verildi.

"YARGILAMANIN ÖNÜNÜ AÇIN"

Haberin spotunda ise "Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında gerçekleştiği iddia edilen ses kayıtları, siyaset gündemine bomba gibi düştü. CHP, Başbakan’ı istifaya çağırırken MHP, hükümetin meşruiyetini kaybettiğini savundu. BDP ise “Kendinize güveniyorsanız, açık şeffaf bir yargılamanın önünü açın.” çağrısı yaptı." ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA ÜZERİNDEN MESAJ MI?

Ukrayna'da Yanukoviç'in devrilmesinden sonra polisin diz çöktürülerek halktan özür dilediği haberinin, sayfanın sağ üst köşesinde yer alması manidar bulundu. Bilindiği gibi yolsuzukla suçlanan Yanukoviç ülkeyi terketmiş ve yanında milyonlarca dolar parayla kaçtığı belirtilmişti.

8 GÜN ÖNCEKİ İLGİNÇ HABER

lider.jpg
BİR LİDERİN İBRETLİK

HİKAYESİ
Hayat hikayesi Başbakan Erdoğan'a çok benzeyen ve yolsuzluktan hapse düşen Tayvanlı politikacıyı Zaman 8 gün önce yazmıştı. (TIKLA)


montaj.20140226090427.jpg
MONTAJ MI DEĞİL Mİ? TRT EKİBİ İNCELEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının "montaj" olduğu ispatlandı. (TIKLA OKU)


erdoğan-ses-kaydi,-bilal-erdoğan-ses-kaydi.20140225232000.jpg
ERDOĞAN İLE OĞLU BİLAL'IN SES KAYDI

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kasetleri gündemi salladı, kasetlerde kuşku yaratan bir nokta var ki... (TIKLA OKU)


CHP GRUPTA ERDOĞAN'IN SES KASETİNİ YAYINLADI
Kemal Kılıçdaroğlu illegal ses kasetini parti grubunda yayınladı yer yerinden oynadı. Televizyon kanalları kaset yayınlanmaya başlayınca yayını kesti.
chp-erdoğanin-ses-kasetini-yayinladi.jpg

BİLAL ERDOĞAN KASETİNDE ÖYLE BİR DETAY VAR Kİ... AYŞENUR ARSLAN 4 NOKTAYI ŞÜPHELİ BULDU (TIKLA OKU)
bilal-erdoğan-ses-kaydi.jpg
ERDOĞAN VE BİLAL ERDOĞAN KASETİNDEKİ BU SANİYEYE DİKKAT! (TIKLA OKU)

erdoğan-ve-bilal-erdoğan-ses-kaydi.20140225232152.jpg


AKP KARŞITI MEHMET FARAÇ'TAN KASETLERLE İLGİLİ KUŞKU... AKP'LİLER BİLE BU ÇIKIŞA ŞAŞIRDI