BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.435,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Erdoğan kasetini verdi TV'ler kesti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grubunda Erdoğan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydını yayınladı. TV'ler yayını kesti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kasetleri CHP grup toplantısında yayınlandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Ağrı dağı ne kadar gerçekse bu da o kadar gerçek' diyerek kasetleri partisinin grubunda vekillere izletti.

TELEVİZYON KANALLARI KESTİ

İllegal ses kasetlerinin medya yoluyla yayınlanması yasak olduğu için CHP grup toplantısının kaset kısmını hiçbir haber kanalı yayınlamadı. Tüm haber kanalları o anda canlı yayından çıktı ve kaset yayını bittikten sonra yeniden kameralarını gruba çevirdiler.

KILIÇDAROĞLU : GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kaset yayını bittikten sonra hiçbir haber kanalının illegal kaydı vermediğini öğrenince kızdı.

"Medya patronlarına söylüyorum: korkmayın! Benim sesimi kesebilirsiniz ama sokaktaki yurttaş sizi affetmez. Sizi havuz medyası ile aynı kefeye koyar. Etik kuralların arkasında duracaksınız. Başbakan aile boyu pisliğin içinde siz görmeyeceksiniz. Göstermek zorundasınız, göstermezseniz başçalan kadar sizin de mesuliyetiniz var demektir. Meclis Televizyonunu kestiriyorsun! Niye kestiriyorsun yalan mı bunlar? Senin başbakanın hırsızlık yapıyor biz bunları açıklamayacak mıyız?"

KASETLE YETİNMEDİ METNİ ELDEN OKUDU

CHP lideri TV'lerin yayını kestiği öğrenince bu kez Erdoğan ile Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen konuşmanın deşifre metnini elden okumaya başladı. Bu arada parti grubundaki vekiller ise 'Hırsız Erdoğan' diye slogan attı. Kılıçdaroğlu sloganları engellemedi.

Kılıçdaroğlu ses kayıtlarını okuyarak şu yorumları yaptı;

"-Operasyonun yapıldığı sabah.

Saat: 08.02 -  Senin evinde ne var ne yok, sen bunları çıkar diyor. O anlayamıyor. Bir daha anlat diyor. Sabah mahmurluğu tabi. Bende ne olabilir ki, senin paran var kasada diyor.

Saat 11:17 aynı gün. Bütün aile bir arada. Parayı nasıl sıfırlayacaklar onun arayışı içinde. Bilal evet tamamiyle sıfırlayacağız inşallah diyor.

Saat 15:39. Aynı gün öğleden sonra. Sana verdiğim görevler tamam mı diyor. Bir kısmını hallettik, geri kalanını da karanlık olunca halledeceğiz diyor.

Aynı gün gece 23:15. Büyük ölçüde şey yaptık diyor Bilal. Erdoğan soruyor sıfırladınız mı. Bilal Bi' 30 milyon avro gibi bir miktar daha var. Şey yapamadık. O gece geçiyor.

Ertesi gün 10:58. Erdoğan soruyor Tamamen sıfırlandı mı? Samandıra ve Maltepe'nin paraları var diyor Bilal. Açık konuşma diyor Erdoğan.