BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  MEDYA

Zaman'da Dumanlı şoku yaşanıyor!

Ekrem Dumanlı, Zaman gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevinden istifa etti. İşte Dumanlı'nın o açıklaması;

Abone ol
Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, görevinden istifa etti. Dumanlı, kararını twitter'dan duyurdu. Dumanlı'dan boşalan genel yayın yönetmenliği koltuğuna CİHAN Haber Ajansı Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi.

Ekrem Dumanlı, Zaman gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden istifa etti. Son dönemde şahsına yönelik baskılar olduğunu ileri süren Dumanlı, açıklamasında baskılar nedeniyle görevini yapamadığını söyleyerek, 2001'den beri hizmet verdiği gazetenin genel yayın yönetmenliğinden istifa ettiğini duyurdu. İşte Dumanlı'nın açıklamaları;

"Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum.
 
2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.
 
Özgür düşüncenin kalesi olan gazeteme ve bu gazetede görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onca sene içerisinde verdikleri eşsiz destekten dolayı okurlarımıza minnettarlığımı arz ederim."

GÜLERCE'DEN İLK TEPKİ

Uzun yıllar Zaman gazetesi köşe yazarlığı yapan ve 17-25 Aralık süreci sonrası cemaatle yolları ayrılan Hüseyin Gülerce, Dumanlı'nın istifasını yorumlarken istifanın Fethullah Gülen'in ricasıyla gerçekleştiğini iddia etti. İşte Gülerce'nin o tweetleri;

"E. Dumanlı, "baskılar nedeniyle" Zaman'dan ayrılmış. Bugünkü yazısında "baskılara rağmen dimdik ayaktayız" diyordu. Sanki Gülen'in ricası... E. Dumanlı'nın istifası Zaman gazetesi ve Gülen cemaati için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Gülen medyasında surda bir gedik açıldı..."


rica.jpg
DUMANLI'NIN YERİNE JET ATAMA

Dumanlı'nın istifasıyla boşalan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine CİHAN Haber Ajansı Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi.