BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından savaşın yazısı

Taşgetiren'in "siyasetten çekilin" çağrısına ve taraflara barış çağrısı yapan Ali Bulaç'a Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, yanıt verdi.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, "Sulh ama nasıl?" başlıklı yazısında cemaate zulüm ve haksızlık yapıldığını iddia etti. Ortada adaletsiz bir durum olduğunu savunan cemaat yazarına göre fedakârlık ihanet olur. 

"Cemaatin hata yapmadığı böyle bir sorgulamanın Gülen'e hakaret olur" dediği olay yazısıyla konuşulan Ali Ünal, bu kez gelinen noktada cemaatin pozisyonunu yazdı.

Cemaate yönelik iddialara yanıt veren yazar, bugünkü yazısında kısaca "savaşa devam mesajı verdi. Taşgetiren'in cemaate yönelik suçlamalarına değinen yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

TEK DELİL ORTAYA KONAMADI

"Ali Bulaç, “Bu tespitlerin tümü doğru” dese de, Taşgetiren’in Cemaat’e yönelttiği suçlamayı haklı çıkarıcı tek bir delilin bir yıldır ortaya konamadığını yazıyor. Demek ki, bu suçlama, her şeyden önce mevcut pratikte doğru değil; yani Cemaat’in hiçbir mensubu, bulunduğu devlet dairesinde “Cemaat merkezi”nden kaynaklanan inisiyatif kullanmamış; öyleyse, böyle bir iddia ile Cemaat’e yapılanlar, tamamıyla zulüm ve haksızlıktır. İddia, mevcut pratikte bir defa daha doğru değil; çünkü yine Bulaç’ın dikkat çektiği üzere, Cemaat, hukuksuzca bir davranış olarak, tamamıyla bitirilmek üzere yurtdışındakiler dâhil, bütün müesseseleriyle hedefte. İkinci olarak, Taşgetiren’in iddiası, teorik olarak ve özü itibariyle de yanlış. Çünkü siyaset, halkın iradesiyle iktidara gelir, ama iktidara geldikten sonra onu yönlendirecek olan, hukuktur. Şu ana kadar da Cemaat’e mensup diye sorgulanan, içeri alınan, vazifesinden azledilen onca Emniyet ve Yargı mensubunun hukuksuz davrandığına dair tek delil ortaya konamadı.

TECAVÜZ EDEN TARAFLA ALLAH'IN EMRİNE BOYUN EĞİNCEYE KADAR SAVAŞIN

Sulh meselesine gelince: Evet, sulh, hayırdır. Fakat ortada bir mesele varsa, hayır olan sulh nasıl ve nerede sağlanacak? Fertler arası meselelerde fertlerin kendi şahsî haklarından vazgeçivermesi bir fazilettir. Fakat mesele millet meselesi, ülke meselesi, hak ve hukuk meselesi, milyonların meselesi ise burada kimse fedakârlıkta bulunamaz; fedakârlık ihanet olur. Kur’an da, bu konuda gayet açıktır: “Mü’minlerden iki taife birbirleriyle savaşırlarsa aralarını bulun. Bir taraf diğeri aleyhine tecavüz edecek olursa, tecavüz eden tarafla Allah’ın emrine boyun eğinceye kadar savaşın. Artık boyun eğerse bu iki taifenin arasını adaletle bulun ve adalet hususunda titiz davranın. Allah, adalet hususunda titiz davrananları sever.” (49:9-10)

Evet, sulh hayırdır; ama sulh, adalet, hem de titizce adalet üzerinde yapılır ve o zaman hayır olur."