BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından çok sert AK Parti yazısı

Emniyet içindeki paralel yapılanmaya yönelik operasyon Zaman yazarı Ali Ünal'ı fena kızdırdı.

Abone ol

Zaman si yazarı Ali Ünal, Gazze'de katliam yapan İsrail ile AK Parti'yi aynı kefeye koydu.

Cemaat yazarları, Emniyet teşkilatı içinde paralel yapılanmaya yönelik operasyona sert tepki gösterdiler. "Bir yanda İsrail ve AKP, diğer yanda vatansever insanlar" başlıklı yazısında Ali Ünal, iktidara karşı ağır bir yazı kaleme aldı.

AK Parti'nin mazlumken zalime dönüştüğünü savunan yazar, iktidarın Ergenekoncularla, Balyozcularla, Öcalan ile PKK önünde diz çöktüğünü iddia etti. Yazarın ithamları bununla sınırlı değildi elbette.

"ERDOĞAN İKTİDARI, TÜRKİYE'Yİ BU ÜLKENİN VATANSEVER EVLATLARI İÇİN GAZZE HALİNE GETİRMEK İSTİYOR"

Gözaltına alınan polisleri "vatansever" olarak niteleyen yazarın hedefinde AK Parti ve Erdoğan vardı:

"Fakat Ramazan ayı içinde İsrail Gazze’de vururken; aynı Ramazan ayı içinde, hem de sahurda, hem de söz konusu Yargı ve Emniyet mensupları hiçbir yere gitmezken, AKP iktidarının Türkiye’sinde hapishaneyi en özgür yer olarak görürlerken, bayrama birkaç gün kalmışken, AKP iktidarı, Erdoğan iktidarı da, mazlum, masum, sadece vazifesini yapmış Emniyet mensuplarını vurmaya durdu. Dış politikadaki rezaletler iktidarın boyunu aşmışken, Musul konsolosluğumuz personeli IŞİD’in elinde iken, Gazze’deki yangına tek bir damla olsun su gönderebilecek durumda değillerken, buna ne güçleri, ne nefesleri yeterken, belki ne de böyle bir niyet taşımazlarken, bütün bu rezaletleri, ülkenin yaşadığı onca zilleti unutturmak, gündemden düşürmek, gündem değiştirmek, tonlarca belgeye dayalı yolsuzlukların, rüşvetin, kara para aklama iddialarının üzerini örtmek, cumhurbaşkanlığına giden yolları zulümle döşemek için ülkenin vatansever evlatlarına karşı operasyon yapıyorlar. 8 yıl önce ikaz edildikleri bir inde sîret değiştirme müşahedesini ispat edercesine davranıyorlar.

Evet, Gazze’de İsrail vuruyor; AKP iktidarı, Erdoğan iktidarı da, Türkiye’yi bu ülkenin vatansever evlâtları için Gazze haline getirmek istiyor. Yakışır, İsrail’i kuran Siyonist kuruluştan cesaret ödülü alanlara! Soruluyordu kendilerine “Hangi cesareti gösterdiniz de, bu ödülü aldınız?” diye. İşte cevabını veriyorlar. Bir de merakım var: Acaba Hayrettin Karaman’dan, Ahmet Akgündüz’den, Faruk Beşer’den, benzer ulemâdan fetva da almışlar mıdır? Ne de olsa Müslüman, hem de İslâmcı Müslümanlar ya!"