BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

Zabıtadan böyle kaçtı (video)

Ramazan ayının son günleri yaşanırken, Osmangazi Belediyesi tarafından kurulan sivil zabıta timi camilerde dilenci avına çıktı.

Abone ol

Operasyon sırasında cami bahçelerinde hiç dilenci olmaması zabıta ekiplerinin bile şaşırttı. Yakalanan bir dilenci ise kameralar önünde zabıtanın elinden kurtularak kaçınca kısa süreli kovalamaca yaşandı.

Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını istismar eden dilencilere adeta savaş açan Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sivil tim kurdu. Kentin en işlek camilerinde operasyona çıkan zabıta Ulucamii ve Orhan Camii civarında dilencilerin izine rastlamadı. Hergün onlarca dilencinin kol gezdiği cami avlularında bu kez aynı görüntülere rastlanmadı. Şehir merkezinde hiç dilenci olmaması zabıta ekiplerini bile şaşkına çevirdi.

Gülbahçe Mahallesi'nde yakalanan bir dilenci ise Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Şehreküstü noktasına getirildiği esnada ekiplerin elinden kurtularak kaçmayı başardı. Kameraların saniye saniye kaydettiği olayda ekipler kaçan dilencinin peşine düştü. Kısa süren kovalamacanın ardından kaçan dilenci ekipler tarafından tekrar yakalandı. Noktaya getirilen 3 dilencinin üzerinde yapılan aramada ise 48 TL para bulundu. Paralara tutanak ile el konulurken dilenciler yapılan işlemin ardından serbest bırakıldı.

SİVİL TİMLER DİLENCİLERİN KORKULU RÜYASI

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kurulan sivil timler adeta dilenci ve işportacıların korkulu rüyası haline geldi. Kent merkezinde dolaşan tim önce dilenci ve işportacıların yerini tespit ediyor sonra ise yakalıyor. Camide namaz kılan sivil tim çıkışta dilencileri bir bir etkisiz hale getiriyor. Uygulamadan son derece memnun kalan esnaf, zabıtaya sık sık teşekkür ediyor.